Skolepatruljer fik en tur i biffen
Uanset vejret står landets skolepatruljer året rundt klar hver morgen ved skolerne for at hjælpe de andre skolebørn trygt og sikkert over vejen. Det er så flot en indsats, at de nordsjællandske kommuner, Nordsjællands Politi, Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring gør noget særligt for skolepatruljerne i uge 5.
En tur i biffen
I Frederikssund Kommune var alle kommunens skolepatruljeelever derfor inviteret i biffen i Parkteatret i Frederikssund med popcorn og sodavand mandag den 27. januar.
Udvalgsformændene Tina Tving Stauning og Morten Skovgaard modtog eleverne ved indgangen til biografen med et takkebrev og en halsedisse. Foto: Frederikssund Kommune.
Inden eleverne kunne læne sig tilbage i biografsæderne til filmen Gooseboy var formanden for Teknisk Udvalg Tina Tving Stauning og formanden for Uddannelsesudvalget, Morten Skovgaard, på scenen for at takke skolepatruljeeleverne for deres daglige indsats, der er med til at gøre skolevejen sikker. Også politiassistent Jan Michael Hansen havde et budskab med.
- Hos politiet er vi rigtig glade for, at I tager denne opgave på jer. Jeres indsats er med til at forhindre, at vi skal ud at fortælle forældre, at deres barn er kommet til skade i trafikken. Så tak for indsatsen og fortsæt det gode arbejde.
Elever vokser med opgaven
I en undersøgelse, som Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring har gennemført blandt 2.854 skolepatruljeelever, siger næsten ni ud af ti, at de er glade for at være skolepatrulje, og at det, der betyder allermest for dem, er, at de har hjulpet andre i trafikken. Desuden siger over halvdelen af eleverne, at de er blevet mere ansvarsbevidste og bedre til at passe på sig selv i trafikken, fordi de er med i en skolepatrulje. Og noget, som sikkert vil glæde mange forældre: 36 % af eleverne svarer, at de er blevet bedre til at stå tidligt op på grund af deres arbejde i skolepatruljen.
Fakta om skolepatruljerne
- Skolepatruljeordningen blev første gang indført i 1949.
- I Danmark er der knap 20.000 skolepatruljeelever.
- Det er primært eleverne i 5.-7. klasse, der er skolepatruljer.
- En skolepatrulje arbejder hver morgen, og eleverne møder tidligere end alle de andre elever.
- Skolepatruljerne uddannes af enten lærere eller politiet, og eleverne lærer bl.a. om færdselsloven.
- Skolepatruljerne arbejder frivilligt og ulønnet.