Børn og unge skal lære om naturen
Byrådet har besluttet at Frederikssund Kommune skal have en naturformidlingsindsats for børn og unge, og de kan derfor se frem til spændende naturoplevelser efter sommerferien.
Der er allerede blevet ansat to naturvejledere, nemlig biolog Cæcilie Ryhl Olsson og pædagog med mange års erfaring med naturformidling Ole Frimann Hansen.
Naturvejlederne skal bidrage til at udvikle en naturvidenskabelig forståelse blandt børn og unge.
- En naturvidenskabelig forståelse og evne til at møde verden med en undersøgende og udforskende tilgang, gør børn og unge i stand til at tilgå autentiske problemstillinger og forholde sig kritisk og kreativt til de muligheder, der knytter sig til en hastigt accelererende videnskabelig og teknologisk udvikling i samfundet. Ydermere bidrager naturvidenskaben til at øge børn og unges nysgerrighed på verden og giver forundringsparathed og skaberglæde, egenskaber der gennem livet giver gode betingelser for læring og udvikling, fortæller Ole Frimann Hansen.
Ole Frimann Hansen skal primært arbejde med børn i alderen 0 til 6 år. Her bliver der taget udgangspunkt i Krible Krable, og med nysgerrighed, leg og lyst som indgangsvinkel.
Cæcilie Ryhl Olsson skal arbejde med børn i indskolingen. Her skal der videreudvikles på det, som børnene lærer i dagtilbud. Børnene bliver mikroforskere.
Både krible krable for de små og mikroforskere for de lidt støre børn kan man læse mere om på kriblekrable.dk
Ud over disse indsatser får eleverne i 3. til 7. klasse mulighed for at blive Skjoldunger. I samarbejde med Nationalpark Skjoldungernes Land bliver klasserne tilbudt to ture ud i naturen, en i efteråret og en i foråret.
For udskolingen bliver der udviklet et koncept med titlen "Bliv fjordforsker". Formålet med dette tilbud er, at afgangseleverne kan bruge det i eller som en del af deres afgangseksamen i naturfag.
Naturindsatsen starter med en naturfestivalsuge i uge 39.
Naturvejlederne Ole Frimann Hansen og Cæcilie Ryhl Olsson.
Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen