Ny skov plantet ved Slangerup
Syd og vest for Slangerup er det planen at plante i alt 430 hektar skov over en årrække. Alene her i foråret skal der plantes 130.000 træer og buske på et areal på ca. 33 hektar syd for Slangerup. Og det arbejde gik i gang fredag den 29. april, da der var inviteret til skovplantning.
Hørup Folkeskov
Hørup Folkeskov kaldes den kommende nye skov, som ikke blot er en del af en national strategi, men også en del af en kommunal strategi fortalte borgmester Tina Tving Stauning (A), da hun bød velkommen til arrangementet:
- I Frederikssund Kommune vil vi gerne have mere skov. Skoven passer både på grundvandet og biodiversiteten, og så optager den og binder CO2 fra luften. Derfor er det godt for både dyr, planter og mennesker at vi får mere skov, forklarede borgmesteren og tilføjede:
- Det her er et rigtig godt projekt, fordi det er et eksempel på et samarbejde med mange partnere. Jeg sætter stor pris på dette samarbejde, som betyder, at der er mange interessenter, som er med til at tage vare på den nye skov, sagde Tina Tving Stauning, inden hun til sidst bad forsamlingen udbringe et hurra for den nye skov.
Byrådsmedlem Anne-Lise Kuhre (A) (tv.) og borgmester Tina Tving Stauning (A) dannede makkerskab om at plante en række forskellige træer og buske.
18 forskellige arter
Mange mennesker deltog i skovplantningen herunder en masse børn fra SFO’en på Slangerup Skole afd. Lindegård. Naturstyrelsen havde sørget for spader og afstandsstokke på 1,5 meter og havde linet en masse udplantningsklare træer og buske op.
Blandt de mange plantearter fandt man blandt andet Stilkeg, Avnbøg, Skovæble, Vildpære, Fjeldribs, Hassel, Hvidtjørn, Syren, Mirabelle, Hyld og Slåen.
Planterne blev plantet i rækker med 1,5 meters mellemrum og vil tilsammen skabe et skovområde med stor biodiversitet.
Børnene fra SFO’en på Slangerup Skole Afd. Lindegård gik til den med spaderne.
Stort samarbejde
Samarbejdet, som borgmesteren henviste til i sin velkomst, har fundet sted mellem Naturstyrelsen, Frederikssund Kommune og NGO’en Growing Trees Network. Det er Interfloras kunder, som har doneret træer og buske til skoven. Jorden, der plantes på, er finansieret af Hovedstadens Forsyningsselskab (HOFOR), der har en interesse i sikring af rent drikkevand. Der må derfor ikke bruges pesticider eller andre miljøfremmede stoffer på arealet fremover.
Naturstyrelsen havde linet alle de mange udplantningsplanter op i en lang række. 18 forskellige arter i alt.
Foto: Frederikssund Kommune.