Frederikssund møder vandet: Udstilling på havnen
Frederikssund møder vandet er overskriften på den proces, hvor Frederikssund Kommune har bedt om input og ideer fra borgerne til, hvordan man kan kystbeskytte midtbyen i Frederikssund. Udgangspunktet har været, at kystbeskyttelsen skal tilføre noget til byen, så det ikke blot bliver et dige, men en brugbar del af byrummet.
Masser af input fra borgerne
Siden den 21. juni har alle interesserede kunnet deltage online med ideer og forslag til, hvordan kystbeskyttelsen skal indrettes, og hvad den skal kunne. I løbet af september er der også holdt en workshop, hvor mere end 100 borgere deltog. Alt i alt er det blevet til adskillige hundrede forslag til, hvordan man kan kystbeskytte midtbyen.
Der blev tegnet, fortalt og diskuteret på workshoppen i Frederikssundhallen den 10. september.
Udstilles på havnen
Mandag den 10. oktober åbner Frederikssund Kommune så en udstilling med resultaterne fra borgerinddragelsen. De blå infosøjler, som har været placeret forskellige steder i byen, samles på havnepladsen og danner ramme om udstillingen.
Udstillingen åbnes af formand for Klima, natur og energi, Søren Weimann (B) kl. 14, hvorefter udstillingens indhold vil blive præsenteret. Der vil være medarbejdere fra Frederikssund Kommunes administration til stede indtil kl. 16, hvis der er interesserede, der har lyst til at tale om projektet.
Der vil være lidt man kan varme sig på, mens man går på opdagelse i udstillingen.
9. klasser har medvirket
I inddragelsesprocessen har 9. klasserne på Ådalens Skole bidraget med et stort stykke arbejde. Tidspunktet for udstillingsåbningen er derfor planlagt efter, at eleverne har mulighed for at deltage, som fejring af deres arbejde.
Der kom masser af ideer og forslag på banen ved workshoppen den 10. september. Tv. ses formand for Klima, natur og energi, Søren Weimann (B).
Fotos: Frederikssund Kommune.