Pas på skolepatruljerne
Vi ved det jo godt. Når vi kører forbi skolen, og de refleksklædte skolepatruljer passer deres frivillige arbejde, så skal vi tage os lidt ekstra tid og vise hensyn til dem og andre skolebørn på vejen, selvom vi måske selv er for sent på den. Heldigvis er næsten alle bilister enige om, at skolepatruljerne skal have respekt og ro til at udføre arbejdet, men desværre er der nogle, som det glipper for.
Hver fjerde er blevet skældt ud
Det er nemlig cirka hver fjerde skolepatruljeelev på landsplan, som har oplevet at blive skældt ud eller råbt ad, mens de stod skolepatrulje. Det viser en undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik fra februar 2023. Og det er blandt andet det, kampagnen skal være med til at dæmme op for.
- Vi har en masse dygtige unge mennesker, som hver morgen – helt frivilligt – stiller sig ud og dirigerer trafikken. De er med til at hjælpe deres skolekammerater sikkert i skole, og de fortjener naturligvis respekt fra alle trafikanter – også selv om man har travlt, siger Sofie Caspersen, der er ingeniør i Vej og Trafik i Frederikssund Kommune.
I løbet af september vil du kunne se kampagnen i form af plakater langs skolevejene med teksten ”Pas på mig”.
Langt de fleste er trygge
I undersøgelsen fra Rådet for Sikker Trafik svarer flere end 9 ud af 10 skolepatruljeelever, at de er både glade for og trygge ved at stå skolepatrulje. I LB Forsikring, som sammen med Rådet for Sikker Trafik og 74 kommuner står bag kampagnen, er der en opfordring til danskerne:
- Skolepatruljerne minder os om, at vi skal tage hensyn til hinanden og trække vejret en ekstra gang. Derfor er det også vigtigt, at vi passer på skolepatruljerne og lader dem udføre deres arbejde. Der er ingen, der har så travlt, at de ikke godt kan stoppe for skolepatruljerne, siger Mikkel Klausen, chef for uddelinger, udvikling og kommunikation i LB Forsikring.
Foto: Rådet for Sikker Trafik.