Frederikssund Kommunes logo
22. august 2024

Forsøg med cykling i gågaden hele døgnet

Jernbanegade i Frederikssund er gågade og udgør en direkte forbindelse mellem stationen og Campus. Dertil huser gaden en række udvalgsvarebutikker. I dag er cykling i gågaden tilladt fra kl. 19 – 9. Projektudvalget ”Frederikssund Bymidte – liv og handel” har foreslået at afprøve, om det giver mere liv i byen at lade cyklister cykle igennem Jernbanegade hele døgnet, som mange har udtrykt ønske om.

Forsøg fra 2. september

Derfor besluttede udvalget Plan og Teknik før sommerferien, at der skal gennemføres et forsøg med cykelforbindelse i Jernbanegade i perioden den 2. september til den 31. december 2024. I forsøgsperioden lægges der op til en løsning, hvor cykeltrafikken kan afvikles i begge retninger hele døgnet. Der vil blive opstillet cykelstativer, så der er bedre mulighed for, at cyklisterne kan stille cyklen og handle i de nærliggende butikker. Under forsøget vil der også være fokus på trafiksikkerheden mellem de gående og cyklende.

Cykelforbindelsen vil blive anlagt med en centerstribe med cykelsymboler, og skiltning vil vise, at cyklister skal vise hensyn til gående i gaden.

Udfyld et spørgeskema

For at vurdere forsøgsordningen har Frederikssund Kommune lavet et spørgeskema om borgernes holdninger til cykling i gågaden. Du er meget velkommen til at udfylde spørgeskemaet med det samme – inden forsøgsperioden begynder. Det tager ca. 5 minutter.

Gå til spørgeskemaet.

Nogle måneder inde i forsøget vil vi igen spørge til borgernes erfaringer med cykling i gågaden i et nyt spørgeskema.

Jernbanegade i Frederikssund med butikker, gadeskilte og mennesker i gaden. Foto: Frederikssund Kommune.Jernbanegade i Frederikssund med butikker, gadeskilte og mennesker i gaden. Fra den 2. september til den 31. december bliver det tilladt at cykle gennemgågaden hele døgnet.

Foto: Frederikssund Kommune.