Frederikssund Kommunes logo
30. august 2024

Kampagne skal få flere børn på cyklen

Frederikssund Kommune og Cyklistforbundet opfordrer forældre til at støtte op om deres børns cykling, når kampagnen Alle Børn Cykler kører i perioden den 2. - 15. september.

1770 børn tilmeldt

Lige nu ligger Frederikssund Kommune på en 15. plads, hvad angår antallet af tilmeldte børn, som lige nu er på 1770 børn fordelt på seks forskellige skoler i kommunen. Konkurrencen handler om, hvilken klasse, der får flest elever til at cykle til skole flest gange i kampagneperioden.

- Og i år er der en ekstra motivation til eleverne i Frederikssund Kommune, idet de lokale virksomheder Hansen Is og Menu i Frederikssund donerer præmier i form af hhv. is til to klasser og en kagemand til en vinderklasse, fortæller Sofie Caspersen, der er cykelansvarlig i Frederikssund Kommune.

Derudover trækkes der lod om over 40 præmier. Hovedpræmien er en ny cykel til alle elever i klassen og deres lærer, sponsoreret af den danske cykelproducent, HF Christiansen.

Vigtigt at cykle

-Det er virkelig vigtigt, at vi får børnene til at bevæge sig noget mere, og cykling er en fantastisk måde at få motion på – både i skoletiden og udenfor skoletiden. Hvis skolerne integrerer cyklen i undervisningen, kan klassen f.eks. cykle til svømning, museum eller en tur ud i naturen, siger Mai-Britt Aagaard Kristensen fra Cyklistforbundet og tilføjer:

- Forældrene kan jo f.eks. være det gode eksempel og cykle selv. Men de kan også prioritere deres børns cykling ved at sørge for, at de har en cykel, og at den er i orden, så det er en god oplevelse for barnet at cykle. Og så er det en god ide at snakke med barnet og lave en fast aftale om, at de skal cykle til skole, hvis de kan.

Bevæger sig alt for lidt

Ifølge Cyklistforbundet bevæger danske børn sig alt for lidt. Kun 26% af de 11 – 15-årige lever ifølge en rapport udgivet af Sundhedsstyrelsen i 2019 op til anbefalingerne om en times moderat eller intens bevægelse hver dag. I stedet bruger de 11 – 15-årige 11 timer eller mere dagligt på at sidde eller ligge ned.

kampagnens hjemmeside kan du få et overblik over, hvilke skoler og klasser, der deltager.

På kampagnens hjemmeside kan man i løbet af kampagnen også se, hvor mange cykeldage, der bliver indmeldt fra de forskellige klasser.

To drenge cykler på en cykelsti. Foto: Cyklistforbundet, Jens Hasse.Kampagnefoto.

Foto: Cyklistforbundet, Jens Hasse.