Frederikssund Kommunes logo
3. juni 2024

Beskyttet natur kortlægges

Frederikssund Kommune er forpligtiget til at registrere naturen, samt sørge for, at den registrerede natur kan ses på Danmarks Arealinformation (DAI).

Vi skal registrere de naturtyper, som er beskyttet jævnfør § 3 i naturbeskyttelsesloven. Det drejer sig om moser, søer, ferske enge, strandenge og overdrev. Dette arbejde bliver udført af en biolog fra den 3. juni og måneden ud. Formålet med besigtigelsen er at kortlægge lysåben natur, rette på afgrænsningerne for den natur som allerede er registreret og/eller registrere ny natur.

Hvis kommunen støder på eventuelle uoverensstemmelser, så skal de undersøges nærmere og vi skal registrere eventuel ny natur. Lodsejere af arealer med enten eksisterende natur eller mulig ny natur har modtaget brev om besigtigelse.

Hvis du vil vide mere om naturregistrering

Der er indgået en aftale mellem Miljøministeriet og Kommunernes Landsforening om opdatering af § 3-registreringen. Det indgår i aftalen, at kommunerne løbende, inden for 10-årige perioder, skal vedligeholde den vejledende registrering af § 3-beskyttet natur.

Når vi har opdateret data for naturtypen, så kan du se dem på Miljøportalen.

Hvis du tilmelder dig Din Natur, så får du automatisk besked.

Tvinsmosen i Vinge. Foto: Steven Rønnenkamp Holst, Frederikssund Kommune.Tvinsmosen i Vinge er et §3 område.

Foto: Frederikssund Kommune, Steven Rønnenkamp Holst.