Frederikssund Kommunes logo
2. juni 2024

Folkefest ved åbning af Kultur- og Havnebadet

Mange hundrede mennesker var mødt op på Tippen i Frederikssund søndag den 2. juni ved middagstid for at være med ved åbningen af Frederikssund Kommunes nye attraktion – Kultur- og Havnebadet.

Mange hundrede mennesker mødt frem for at tage det nye Kultur- og Havnebad i øjesyn. Foto: Kenneth Jensen.

Frederikssund Musikskole spillede op, der var is og popcorn og vikingernes lurblæsere spillede for, da den røde snor blev klippet og konfettirør med bionedbrydeligt indhold blev fyret af. 

Musikskolen sørgede for underholdningen til den store folkefest. Foto: Kenneth Jensen.Musikskolen sørgede for underholdningen til den store folkefest.

Stor dag for Frederikssund

Betydningen af det nye havnebad blev understreget i åbningstalerne:

- Kultur- og havnebadet er et fantastisk tilbud til alle borgere her i kommunen. Jeg har altid været fortaler for mere liv på havnen, og med denne nye attraktion er jeg helt sikker på, at der vil blive meget mere aktivitet her i området. Og godt for det. Frederikssund Kommune er jo en fjordkommune. Vandet – og aktiviteter på og ved vandet – er en meget vigtig del af vores identitet. Derfor har det stor værdi for os, at vi nu har et kultur- og havnebad igen, fastslog borgmester Tina Tving Stauning (A), der som den første gik på talerstolen.

Borgmester Tina Tving Stauning (A) holder tale ved åbningen af Kultur- og Havnebadet. Foto: Kenneth Jensen.Borgmester Tina Tving Stauning (A) holder tale ved åbningen af Kultur- og Havnebadet. 

Dernæst talte formand for Job, erhverv og kultur, Michael Tøgersen (I):

- Det er et kæmpestort øjeblik. Det er en milepæl i byens historie, at vi har fået et nyt vartegn. Med kultur- og havnebadet ønsker vi, at sætte Frederikssund på Danmarkskortet, som en destination, hvor kultur, fritid og rekreation smelter sammen på en unik og selvfølgelig måde. Jeg drømmer om, at dette kan være med til at skabe endnu mere liv i vores kulturhavn, hvor store som små kan få gode oplevelser og styrke vores særlige fællesskaber her i Frederikssund Kommune.

Formanden for Unge, fritid og idræt, Niels Martin Viuff (C) lagde vægt på Kultur- og Havnebadets betydning for det lokale foreningsliv:

- Kultur- og havnebadet repræsenter både hårdt arbejde, et stort engagement og tæt samarbejde. Som fjordkommune tager vi nu hul på et nyt kapitel af vores maritime kultur. Badet her kan være med til at vække hele området til live i samhørighed med naturen og vores historie. Frederikssunds kultur- og havnebad vil være et midtpunkt for vores foreningsliv, hvor klubber og foreninger kan mødes, træne og fejre sammen. Det vil være et sted, hvor vi kan dyrke de gode interesser, styrke vores bånd i byen og skabe nye venskaber.

Derefter talte byrådsmedlem Lars Jepsen (A) som repræsentant for Frederikssund Ny Initiativråd (FNI), der har været initiativtagere til ideen om at skabe et havnebad i Frederikssund:

- Vi havde hele tiden som mål at skabe et sted, hvor mennesker i alle aldre og med forskellige fysiske udfordringer kan nyde vandet året rundt. I dag ser vi frugten af det frivillige arbejde. Et Kultur- og Havnebad, hvor alle kan samles og nyde vandets glæder takket være en gruppe dedikerede mennesker, der for 11 år og 3 måneder siden besluttede at gøre en forskel, forklarede Lars Jepsen til forsamlingens store bifald.

Samstemmende takkede talerne også de mange involverede, som har været med i tilblivelsen af Kultur- og Havnebadet. Det er entreprenøren Per Aarsleff, bygherrerådgiver EMCON og arkitektfirmaet Christensen og Co. samt FNI, kommunale medarbejdere og ikke mindst bidragyderne Friluftsrådet og A.P. Møller-fonden. Sidstnævnte har bidraget med mere end 8 mio. kr. til projektet.

Endelig talte Rene Søndergaard på vegne af entreprenøren Per Aarsleff. Han fortalte om det tekniske meget krævende anlægsarbejde, og at der ikke findes noget magen til i hele Danmark.

Den røde snor klippes. Fra venstre: Lars Jepsen (A), Niels Martin Viuff (C), Tina Tving Stauning (A) og Michael Tøgersen (I). Foto: Kenneth Jensen.Den røde snor klippes af borgmesteren mens de øvrige talere skyder konfettirør med bionedbrydeligt indhold af. Fra venstre: Lars Jepsen (A) fra FNI, formand for Unge, fritid og idræt Niels Martin Viuff (C), borgmester Tina Tving Stauning (A) og formand for Job, erhverv og kultur, Michael Tøgersen (I). 

- og så i vandet!

Repræsentanterne for FNI var de første, der fik lov at hoppe i vandet, og derefter var der fri leg til stor glæde for de mange fremmødte gæster. Det var dog ikke alle, der med det samme kunne komme i vandet, da der er et maksimum på 200 gæster på havnebadet ad gangen.

Medlemmer af FNI var de første, der hoppede i vandet. Foto: Kenneth Jensen.Medlemmer af FNI var de første, der hoppede i vandet. 

Vandglade gæster boltrer sig i vandet i det nye Kultur- og Havnebad. Foto: Kenneth Jensen.Vandglade gæster boltrer sig i vandet i det nye Kultur- og Havnebad. 

Åbent hus 3. – 16. juni

I samarbejde med vinterbadeforeningerne vil Frederikssund Idrætsanlæg holde åbent hus i periode 3. – 16. juni, hvor der – på visse tidspunkter – er mulighed for at prøve saunaen. Læs mere om åbent hus på Frederikssund Idrætsanlægs hjemmeside.

Læs også om de generelle åbningstider, adgangsforhold mv. på Frederikssund Idrætsanlægs hjemmeside.

På havnebadet var også naturvejledere til stede og fortalte om livet i fjorden. Foto: Kenneth Jensen.På havnebadet var også naturvejledere til stede og fortalte om livet i fjorden. 

På pladsen var der uddeling af is, popcorn og slush-ice. Foto: Kenneth Jensen.På pladsen var der uddeling af is, popcorn og slush-ice. 

Havnebadets landgangsbro blev flittigt benyttet denne dag. Foto: Kenneth Jensen.Havnebadets landgangsbro - udsmykket med Dannebrog - blev flittigt benyttet på åbningsdagen.

Foto: Kenneth Jensen.