Frederikssund Kommunes logo
7. juni 2024

Mere vild natur på grønne arealer

Fra maj i år omlægger Frederikssund Kommune driften af to grønne områder i Frederikssund. Det drejer sig om græsarealerne bag Klinten/Hofvej og Solsortevej/Rørsangervej.

På dele af disse arealer (13 – 15%) vil græsset få lov at vokse vildt og fremadrettet kun blive slået en gang om året. Dette sker som bidrag til den grønne omstilling og med ønsket om mere Vild med Vilje i Frederikssund. Den øvrige del af græsarealerne vil fortsat blive slået regelmæssigt.

Nye borde og bænke

I løbet af sommeren vil Frederikssund Kommune opsætte bord-/bænkesæt ved de pågældende områder. Det er håbet, at mange borgere vil kigge forbi og lade sig inspirere af de forskellige blomster og insekter, der naturligt findes i græsset.

I efteråret planter Grønne Nabofællesskaber omkring 10 træer. Dette vil ske i dialog med naboerne. Desuden vil et allerede eksisterende krat blive yderligere tilplantet.

På dette grønne område skal naturen have lov at blive mere vild. Foto: Frederikssund Kommune.På dette grønne område skal naturen have lov at blive mere vild.

Foto: Frederikssund Kommune.