Frederikssund Kommunes logo
3. maj 2024

14 nye statsborgere i Frederikssund Kommune

I april 2024 kunne 14 borgere fra mange forskellige lande trykke borgmester Tina Tving Stauning i hånden og glæde sig over, at de nu kan kalde sig danske statsborgere.

Det var en stor dag for de mange fremmødte. Mange havde kæmpet bravt med at nå hertil. Andre har i mange år levet og boet i kommunen.

Før selve underskriftceremonien for den enkelte, indledte borgmester Tina Tving Stauning med at holde en tale for alle de fremmødte. Talen handlede om demokrati, mangfoldighed og grundloven.

- Det danske demokrati, alle vores love og regler, ja hele vores nuværende velfærdssamfund bygger på grundloven og demokratiet samt en grundlæggende fælles demokratisk grundopfattelse af, hvordan vi ønsker at leve med hinanden. At alle har frihed og ansvar, uanset hvem man er. Det er jeg som dansk statsborger stolt af og vil værne om. I dag bliver det også jeres grundlov. Jeg tror og håber, at vi kan dele denne stolthed, sagde borgmesteren i sin tale til de nye statsborgere og sluttede af med at ønske dem tillykke:

- Med disse ord vil jeg endnu en gang ønske jer alle hjerteligt tillykke med dagen. Jeg håber, at I bliver glade for at være danske statsborgere, og at I tager den i det danske samfund og bidrager med det, I kan. Stort tillykke til jer alle.

Der var brede smil og god stemning, da de 14 borgere skrev under på, at de vil respektere og overholde den danske grundlov, mens deres familie og venner så til.

Borgmester Tina Tving Stauning sammen med de 14 nye statsborgere. Foto: Frederikssund Kommune.De 14 nye statsborgere kom fra Frankrig, Rumænien, Indien, USA, Grækenland, Irak, Marokko, Iran, Ghana, Ukraine, Belarus, Bosnien-Hercegovina, Rusland og Venezuela. Her står de sammen med borgmester Tina Tving Stauning.

Foto: Frederikssund Kommune