Frederikssund Kommunes logo
6. maj 2024

Program på plads for åbning af Kultur- og havnebadet

Det første spadestik til Kultur- og havnebadet blev taget for knap et år siden – den 21. juni 2023. Og søndag den 2. juni 2024 kan kommunens nye attraktion så tages i brug for første gang. Her bliver der nemlig holdt officiel indvielse ved indgangen til Kultur- og havnebadet på Tippen med start kl. 12.00.

Programmet er på plads

Det er Frederikssund Musikskole, der spiller op til fest og indvielse kl. 12.00. Herefter skal der holdes de obligatoriske taler, inden vikingernes lurblæsere spiller for til klipningen af den røde snor. Og endelig – kl. ca. 12.40 – vil Frederikssund Ny Initiativråd (FNI) indvie badet som de første. 

Herefter er badet åbent for alle interesserede dog med et maksimum på 200 gæster ad gangen.

Alle er velkomne til at kigge forbi til indvielsen, og der vil naturligvis være forplejning i form af popcorn, slush-ice og is. Se invitationen. 

Kommunen opfordrer til at man – hvis muligt – ankommer til fods eller på cykel. Er du i bil, så parkér på p-pladserne på Kalvøvej.

Aktiviteter

På indvielsesdagen kan du møde vinterbadeforeningerne og høre mere om brug af sauna, omklædningsrum mv. Naturvejlederen vil også være til stede og fortælle om livet i fjorden.

Kultur- og havnebadet er velegnet til en bred vifte af anvendelsesmuligheder som ophold, solbadning, svømning og vinterbadning. Der vil også være mulighed for omklædning, bad (og sauna i vinterhalvåret), diverse vandaktiviteter, leg og undervisning i og ved vand.

Frederikssund Idrætsanlægs hjemmeside kan du læse meget mere om, hvordan du får adgang til Kultur- og havnebadet, ordensregler, brug af sauna mv. 

Fond har bidraget

Der er givet en samlet bevillig på 29,8 mio. kr. til etablering af Kultur- og havnebadet. Heraf kommer de 8,2 mio. kr. fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal. 300.000 kroner er givet af Friluftsrådet til øremærkede formål, der kan skabe aktiviteter for skole og institutioner på og ved havnebadet.

Kultur- og havnebadet er udført af entreprenørfirmaet Per Aarsleff A/S.

Kultur- og havnebadet med Frederikssund by i baggrunden. Foto: Frederikssund Kommune.Kultur- og havnebadet med Frederikssund by i baggrunden.

Foto: Frederikssund Kommune.