Frederikssund Kommunes logo
10. oktober 2024

Fjernvarmeprojekt i Skibby godkendt

Folketinget har besluttet, at det skal være slut med at opvarme boliger med naturgas i 2035. Derfor er en gruppe borgere i Skibby gået sammen og har etableret Skibby Fjernvarme a.m.b.a. Varmeprojektet omfatter etablering af en energicentral til varmeproduktion og ledningsnet til distribution af fjernvarmen i et lokalt anlæg, som byens egne borgere ejer og styrer. Projektet har været i høring hen over sommeren, og på udvalget Klima, natur og energis møde den 8. oktober blev projektet godkendt politisk.

- Jeg vil gerne kvittere for det store arbejde, som lokale ildsjæle i Skibby har lagt for dagen i arbejdet med at skabe Skibby Fjernvarme. Det er nødvendigt, at vi hastigt reducerer vores forbrug af naturgas til boligopvarmning. Derfor var det vigtigt for os i udvalget at godkende dette projekt, så borgerne i Skibby kan komme videre med realiseringen af deres eget fjernvarmeanlæg, siger formanden for Klima, natur og energi, Søren Weimann (B).

Med godkendelsen af varmeprojektet vil forsyningsområderne nu blive indberettet i det nationale planregister. Denne indberetning betyder, at boligejere indenfor forsyningsområderne ikke kan få tilskud til individuelle varmepumper fra varmepumpepuljen. Godkendelsen giver projektet maks. 5 år til at blive færdigt.

Borgermøde om varmeprojektet

Efter godkendelsen af varmeprojektet inviterer Frederikssund Kommune i samarbejde med Skibby Fjernvarme A.m.b.a. borgerne i Skibby til borgermøde om udviklingen i arbejdet for at etablere fjernvarme i Skibby.

Mødet finder sted:

Den 18. november 2024 kl. 18.00 – 20.00 i gymnastiksalen i Skibby Fritidscenter, Nyvej 7B i Skibby.

På mødet vil Skibby Fjernvarme A.m.b.a. orientere om den videre proces. Den vil blandt meget andet indbefatte at skaffe tilmeldinger til projektet, ansøge om kommunegaranti samt køb af den kommunale grund på Bronzeager, hvor anlægget tænkes placeret. Derudover skal Frederikssund Kommune nu i gang med at udarbejde en lokalplan for projektet.

Der vil være kaffe og kage til borgermødet. Alle interesserede i Skibby er velkomne, og tilmelding er ikke nødvendig.

Luftfoto af Skibby fra syd. Foto: Frederikssund Kommune.Luftfoto af Skibby fra syd.

Foto: Frederikssund Kommune.