Frederikssund Kommunes logo
11. september 2024

Bymidteudvalg fremlægger sine anbefalinger

Udvalgets hovedfokus har i høj grad været byens fysiske rum, herunder de faciliteter og funktioner, der er til rådighed i byen. Det geografiske fokus for arbejdet er midtbyen, særligt området omkring og mellem Jernbanegade, Østergade, Havnegade, med Bløden beliggende i midten. Udvalget er sammensat af folk fra erhvervslivet, Byrådet og interesseorganisationer.

Møde i udvalget Frederikssund bymidte - liv og handel. Foto: Frederikssund Kommune.Møde i udvalget Frederikssund bymidte - liv og handel. 

Præsenterer handlingskatalog

Det konkrete mål for udvalgets arbejde var at præsentere et handlingskatalog med konkrete tiltag i bymidten, der kan skabe rum for liv, samt minimum én realiseret prøvehandling i byen. Der har over sommeren været lavet flere prøvehandlinger i byen, bl.a. nye skilte, der viser vej til forskellige steder og funktioner i byen. Derudover er der netop blevet igangsat endnu en prøvehandling med tilladt cykling igennem gågaden. Og nu er også handlingskataloget blevet offentliggjort.

Kataloget indeholder i alt 15 anbefalinger, der fordeler sig på følgende områder:

  • Organisering
  • Bløden
  • Gågaden
  • Wayfinding
  • Identitet

kataloget indeholder blandt andet forslag om at etablere en legeplads på Bløden, begrønning af Jernbanegade og mærkning af oplevelsesruter i byen. Du kan læse mere om udvalgets arbejde og se hele handlingskataloget på portalen Vi Skaber Frederikssund.

Behandles politisk

De 15 anbefalinger fra udvalget skal nu behandles politisk i Plan og Teknik og efterfølgende i Byrådet, og først her bliver der taget stilling til evt. implementering af anbefalingerne.

Du kan læse mere om udvalget og dets arbejde på vores hjemmeside.

Møde i udvalget Frederikssund bymidte - liv og handel. Foto: Frederikssund Kommune.Møde i udvalget Frederikssund bymidte - liv og handel.

Foto: Frederikssund Kommune.