Frederikssund Kommunes logo
2. september 2024

Pas på skolepatruljerne

Når skolepatruljerne møder ind, før skoledagen begynder, gør de det med opbakning fra stort set alle trafikanter. Det er nemlig 96 procent, som synes godt eller meget godt om, at skolerne har skolepatruljer. Det viser en undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring fra 2023.

Megen trafik ved skolerne

Hele 4 ud af 10 trafikanter kommer forbi en skolepatrulje om morgenen, viser tal fra 2024. Det giver et fingerpeg om, hvor meget trafik der er på de steder, hvor skolepatruljerne arbejder, og deres betydning ved skolerne.

Vis hensyn

Morgentravlheden kan imidlertid skabe tunnelsyn blandt nogle trafikanter, og den personlige iver for at komme frem til tiden kan overskygge den principielle opbakning til skolepatruljernes arbejde. Dette kommer til udtryk i form af manglende respekt og vilje til at overholde skolepatruljens anvisninger. Derfor er der til stadighed behov for, at vi minder hinanden om værdien i at udvise hensyn i trafikken – ikke mindst overfor skolepatruljerne, som har påtaget sig et særligt ansvar.

73 kommuner – heriblandt Frederikssund - deltager i Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikrings kampagne ’Pas på skolepatruljen” i uge 36, 37 og 38. Du kan se kampagnen i form af plakater opsat forskellige steder nær skoler.

Fjordlandsskolens skolepatrulje

FDM’s magasin Motor har været på besøg hos skolepatruljen ved Fjordlandsskolen afd. Skibby. Det er der kommet en spændende artikel ud af, som du kan læse på FDM’s hjemmeside.