Frederikssund Kommunes logo
26. september 2024

Tid til vaccinationer mod influenza og covid-19

Er du over 65 år eller er du i en særlig risikogruppe, kan du igen i år blive vaccineret mod influenza og covid-19 helt gratis.

Når vi går ind i efteråret og vinteren, har smitten fra influenza og covid-19 bedre vilkår og spreder sig derfor hurtigere. Hvis man er i risiko for et alvorligt sygdomsforløb, er det derfor en god ide at overveje, om man skal lade sig vaccinere mod de to sygdomme. Sundhedsstyrelsen tilbyder igen i år vacciner til alle over 65 år samt borger i særlig risiko.

Vaccinationsindsatsen begynder den 1. oktober og slutter den 20. december 2024. Hvis du er i målgruppen for vaccinerne, vil du modtage et brev i din e-boks med informationer om, hvor og hvordan du kan få tid til en vaccination.

Du kan læse mere om vaccinationsindsatsen på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Hvor kan jeg blive vaccineret?

I år bliver indsatsen drevet af Danske Lægers Vaccinations Service, og de opretter steder, hvor det er muligt at få vaccinationerne. Det er ikke muligt at blive vaccineret på apotekerne eller hos egen læge, sådan som det var i 2023.

I Frederikssund Kommune er der indtil videre planlagt vaccinationer på Nordsjællands Hospital Frederikssund, I Valhal og hos AudioNova i Frederikssund, på Mødestedet i Jægerspris og Egelokalet i Skibby. Det er muligt at få et overblik over alle vaccinationssteder på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Du bestiller tid til vaccinationerne på vacciner.dk.

Vær opmærksom på, at det ikke er muligt at få kørsel til vaccinationsstederne. Har man brug for kørsel, skal man selv arrangere dette.

Hjælp til tidsbestilling

Har du brug for hjælp til at bestille eller ændre din tid til vaccination, eller har du ikke MitID, kan du kontakte Region Hovedstadens bookingtelefon 38 64 99 01 i hverdage fra kl. 10-14.

Hjemmevaccination

Igen i år tilbyder Sundhedsstyrelsen hjemmevaccinationer til borgere, der ikke er i stand til at forlade eget hjem af enten fysiske eller psykiske årsager – ej heller med ledsagelse. Region Hovedstaden har indgået et samarbejde med Carelink, som foretager hjemmevaccinationerne.

For at få hjemmevaccination skal den bestilles af enten borgeren selv eller af en pårørende på Carelinks hjemmeside. Har du brug for hjælp til at bestille tid til en hjemmevaccination, kan du ringe til Carelink på telefonnummer 70 22 01 12.

Hvis du har hjemmepleje og har brug for deres hjælp til at åbne døren ved hjemmevaccination, skal du bede hjemmeplejen foretage tidsbestillingen.

Borgere på omsorgscentre og bosteder kan også få vaccinationen, hvor de bor. Der vil være en medarbejder, der hjælper med at koordinere det.