Frederikssund Kommunes logo
9. september 2024

Tre meget forskellige nominerede til årets kulturpris

Det er tre vidt forskellige nominerede til årets kulturpris. To kulturelle personligheder samt en forening kan nu vente i spænding på, om de bliver vindere af Frederikssund Kommunes Kulturpris 2024.

I alt er der i år kommet 17 forskellige indstillinger, hvoraf nogle enkelte ikke ramte kriterierne. Udvalget for Job, erhverv og kultur har drøftet de resterende indstillinger og besluttet, hvilke tre der skulle nomineres til prisen.

- Det er dejligt, at der er kommet så mange vidt forskellige indstillinger til kulturprisen. Vi har heldigvis rigtig meget kulturliv i vores kommune, og det er især frivillige ildsjæle, der driver og skaber kulturen i både de store og små byer, men også på landet. Det har derfor heller ikke været nemt at vælge tre ud fra de mange indstillinger, men vi er blevet enige om netop disse tre, som alle fortjener den anerkendelse, som kulturprisen er, fortæller Michael Tøgersen, formand for Job, erhverv og kultur.

Modtageren af kulturprisen skal have:

  • været med til at fremme eller synliggøre kulturelle aktiviteter i Frederikssund Kommune.
  • taget initiativer og virket som igangsætter på det kulturelle område.
  • udvist kulturelt mod eller nytænkning.
  • ydet en bemærkelsesværdig indsats inden for kunst eller det almene kulturelle område.

De nominerede er…

De tre nominerede er Gerlevparkens Venner, Morten Juel Søndergård Nytoft og Frode Holdgaard. Herunder kan du læse dele af begrundelserne for, at de tre er blevet indstillet og nomineret til Kulturpris 2024.

Gerlevparkens Venner

Gerlevparkens Venner er en forening med 20-30 medlemmer der siden 2013 på frivillig basis har stået for plejen af den unikke og verdenskendte rosenhave i Gerlev. Gerlevparkens Venner passer efter aftale med ejerne Fonden for Træer og Miljø parkens smukke rosensamling, nogle sørger for at slå græs, vedligeholde skilte, bygninger og bænke, holder åbent hus og laver rundvisninger. De er med til at sikre og synliggøre denne kulturelle perle, og deres indsats er bemærkelsesværdig og et eksempel til efterfølgelse på, hvordan man ad frivillighedens vej og gennem socialt sammenhold kan opnå særdeles fine resultater til glæde for de mange besøgende – og for de frivillige selv.

Morten Juel Søndergård Nytoft

Morten har lavet et kæmpe stykke arbejde for at skabe stor interesse for figur- og brætspil. Han har blandt andet lavet arrangementer med spil og konkurrencer på biblioteket, og han har fået stablet en stor figurfestival på benene. Han har lavet aftaler med både bands, standup, cosplay og store navne inden for figurspil og hobbymaling. Han er en ægte ildsjæl, der kæmper for det, han brænder for.

Frode Holdgaard

Frode er en ægte musikkens mand, der i mange år har kæmpet for at give musik til alle, der ønskede det. Tilbage i 80’erne var Frode sammen med andre ildsjæle med til at skabe en musikskole i Frederikssund. Han har været formand for Frederikssund Big Band de sidste otte år, han har været lurblæser for Vikingerne i 45 år og i 25 år var han lurformand, og i 1999 oprettede han Vølve Koret. I 2014 samlede han en gruppe mennesker, der interesserede sig for revyviser, og startede Baggårdens Glade Musikanter, der i de sidste ti år har spillet på både plejehjem og i pensionistforeninger rundt om i Nordsjælland. I 2023 overtog Frode Lundebjerg Koret på Lundebjerggård, hvor han hver torsdag i tre timer fører sangerne sikkert gennem et stort repertoire. Og fra næste sæson overtager Frode også Frederikssund Mandskor, som er en af Frederikssunds ældste foreninger, og som risikerede at gå ned. Det kunne Frode ikke bære, og derfor trådte han til. Frode er i sandhed en gave til musikglade mennesker i hele Frederikssund Kommune.

Kom med til prisoverrækkelsen

Selve prisoverrækkelsen kommer til at foregå mandag den 7. oktober cirka klokken 15.00 på torvet ved Langes Magasin i Frederikssund. Alle er velkomne til at overvære prisoverrækkelsen.