Frederikssund Kommunes logo
11. september 2024

Turismeseminar for sommerhusejere

Frederikssund er kendt for sine smukke kystlandskaber, charmerende byer og rige kulturarv, hvilket gør det til et attraktivt rejsemål for både danske og internationale turister. Derfor havde  Frederikssund Kommune og Destination Fjordlandet inviteret sommerhusejere til et seminar om udlejning, så der kan blive endnu flere overnatningsmuligheder for turister. 

Borgmester Tina Tving Stauning åbnede seminaret med en velkomsttale og satte rammerne for dagens program, som blev afholdt på DCU-Camping i Kulhuse. Efterfølgende præsenterede Thomas Kær Mahler fra Destination Fjordlandet et oplæg, der gav sommerhusejerne indsigt i, hvor turisterne i Frederikssund kommer fra, og hvilke aktiviteter og oplevelser de efterspørger. Dette gav deltagerne et klart billede af de turismetendenser, der præger kommunen, og hvordan de kan tilpasse deres udlejningsstrategi herefter.

Borgmester Tina Tving Stauning byder velkommen. Foto: Frederikssund Kommune.Borgmester Tina Tving Stauning byder velkommen.

Energioptimering og udlejningspotentialer

Som en del af seminaret holdt Dorthe Sode Stengade Sønderskov fra Ferieudlejernes Brancheforening et oplæg om energimærkning. Sommerhusejerne fik konkrete anbefalinger til, hvordan de kan finde besparelsespotentialer i deres feriehuse og dermed optimere udlejningsprocessen. Energieffektive løsninger er ikke kun en økonomisk gevinst, men understøtter også kommunens målsætning om at fremme bæredygtig turisme, der tager hensyn til miljøet og lokalsamfundet.

Indretning som en nøgle til succesfuld udlejning

Seminarets sidste oplæg blev holdt af en oplevelsesdesigner, Dorte Kiilerich, som visualiserede det optimale feriehus set fra gæsternes perspektiv. Elementer som attraktive billeder, der fremmer feriehusets markedsværdi, og en komfortabel, funktionel indretning blev fremhævet som afgørende faktorer for at tiltrække tilfredse og tilbagevendende gæster. Sommerhusejerne fik nyttige tips til, hvordan de kan øge deres boligers appel ved små justeringer, der gør en stor forskel for gæsternes oplevelse.

Efter oplæggene blev der afholdt en markedsplads, hvor ferieudlejningsbureauer stod klar til at vejlede deltagerne. Her havde sommerhusejerne mulighed for at stille spørgsmål og få personlig rådgivning om, hvordan de bedst kan optimere deres udlejning.

Seminaret gav sommerhusejerne værdifuld indsigt i, hvordan de kan tilpasse deres feriehusudlejning til nutidens turismetendenser og samtidig bidrage til en bæredygtig udvikling i Frederikssund Kommune. Med konkrete råd om energibesparelser, indretningsoptimering og markedsføring af ferieboliger, var dagen fyldt med inspiration og nye idéer, som kan være med til at skabe vækst og aktivitet i vores smukke område.

Seminaret bygger videre på succesen fra 2022, hvor fokus primært var på energioptimering. I år har vi udvidet perspektivet for at inkludere flere aspekter af feriehusudlejning, hvilket giver sommerhusejerne de nødvendige værktøjer til at understøtte en ansvarlig og bæredygtig turismeudvikling.

Der var mange fremmødte på dagens sommerhusarrangement. Foto: Frederikssund Kommune.Der var mange fremmødte på dagens sommerhusarrangement.

Foto: Frederikssund Kommune.