Frederikssund Kommunes logo

Nyhedsarkiv for oktober 2024

16. oktober 2024Ny forsøgsordning: Nu kan du stille et borgerforslag

Hvis du har et forslag, som du gerne vil have Byrådet til at behandle, så kan alle borgere i kommunen over 15 år nu stille et borgerforslag. Hvis forslaget opnår 300 stemmer skal det behandles i Byrådet. Ordningen kører som forsøg i et år.
Figurer af tre mennesker. Grafik: Frederikssund Kommune.

11. oktober 2024Pulje til frivilligt socialt arbejde er åben

§ 18-puljen til frivilligt socialt arbejde kan nu søges af foreninger, der arbejder inden for området. Bemærk, at der netop er kommet nye rammer og kriterier for tilskud til frivilligt socialt arbejde.
To hænder rækker ud efter hinanden. Foto: Colourbox.

10. oktober 2024Fjernvarmeprojekt i Skibby godkendt

På udvalget Klima, natur og energis seneste møde blev det besluttet at godkende det varmeprojekt, som en borgergruppe i Skibby har søgt om at realisere. Borgerne i Skibby inviteres nu til borgermøde om projektet den 18. november.
En person arbejder ved et fjernvarmerør. Foto: Dansk Fjernvarme.

8. oktober 2024Musikmenneske vandt Kulturprisen

Vinderen af årets kulturpris blev Frode Holdgaard, der gennem sit liv har arbejdet utrætteligt for at udbrede musik og sang i Frederikssund Kommune. Vinderen har nu fået en plakette i fliserne ved Langes Magasin.
Formand for Job, erhverv og kultur, Michael Tøgersen (I) tv. og vinderen af Kulturpis 2024 Frode Holdgaard. Foto: Frederikssund Kommune.

2. oktober 2024Kom til præsentation af fremtidens havneplads i Frederikssund

Torsdag den 10. oktober kl. 17 – 18 bliver projektet for den fremtidige havneplads i Frederikssund præsenteret. Projektet rummer både kystbeskyttelse og byrumskunst og præsentationen foregår på selve havnepladsen i Frederikssund. Alle er velkomne.
Visualisering af projektet.

2. oktober 2024Hjælp til unge der bruger nikotin

Flere og flere unge bruger nikotinprodukter som nikotinposer, snus, vapes og puff bars. Det er stærkt bekymrende, da nikotin kan påvirke den unge hjerne, øge risikoen for angst og depression og give skader i munden. Derfor arbejder kommunen med både at forebygge, at unge bruger nikotin og med at hjælpe dem, der gerne vil stoppe.
Knækket cigaret. Foto Colourbox.

27. september 2024Virksomheder blev klogere på fremtidens arbejdsmarked

Fremtidsforsker Jesper Bo Jensen kom med dystre forudsigelser om fremtidens arbejdsmarked ved et fyraftensmøde for virksomheder i Frederikssund Kommune. Men han gav også bud på, hvordan man som virksomhed kan klare udfordringerne med at skaffe arbejdskraft.
Mere end 40 virksomheder deltog i fyraftensmødet. Foto: Frederikssund Kommune.

26. september 2024Temaaften om mistrivsel blandt børn og unge

Børn og unge i hele landet, der er i psykisk mistrivsel, skal fremover have mulighed for afklaring og behandling i et nyt kommunalt behandlingstilbud. Du kan give dit input til tilbuddet på en teamaften den 10. oktober.
Hænder holder fast i hinanden. Foto: Pixabay.