Frederikssund Kommunes logo

Job, erhverv og kulturs møde den 13. august 2024

Selsø Slot, Selsøvej 28, 4050 Skibby kl. 08.00

Referat

Fold alle punkter

72Godkendelse af dagsorden

Beslutning

Godkendt, idet sag 80. "Drøftelse om samarbejde med Erhvervshus Hovedstaden" tages af dagsordenen grundet sygdom.

73Beslutning om ny samarbejdsaftale med Selsø Slot

Resume

Herregårdsmuseet Selsø Slot rettede i foråret 2023 henvendelse til administrationen med henblik på udarbejdelse af en ny samarbejdsaftale med Frederikssund Kommune. I denne beslutningssag præsenteres udkastet til den nye samarbejdsaftale, som der skal træffes beslutning om.

Den Plessenske Selsø Fonds nye formand, Iben Jagd samt Anders Bülow fra Nationalparken Skjoldungernes Land deltager på udvalgsmødet, der afholdes på Selsø Slot og præsenterer herregårdsmuseets nye visioner.

Dagsordenpunktet indeholder fortsat sagsbehandling.

Indstilling

Administrationen indstiller til Job, erhverv og kultur, at:

  1. Der træffes beslutning om godkendelse af en ny samarbejdsaftale mellem Selsø Slot og Frederikssund Kommune.

Historik

Beslutning fra Job, erhverv og kultur, 3. november 2023, pkt. 119:

Udsat.

Fraværende:

Hans Andersen (V)

Beslutning

Godkendt, idet sætningen i aftalen om pris- og lønfremskrivning udgår.

Tilskudsbeløbet kan reguleres i forbindelse med budget. Udvalget opfordrer til fleksibilitet i åbningstiden i forhold til besøg af skoler og daginstitutioner.

Sagsfremstilling

Fortsat sagsbehandling den 13-08-2024:

På baggrund af udvalgets drøftelser af dagsordenpunktet den 03-11-2023, har administrationen i samarbejde med Selsø Slot udarbejdet et revideret udkast til samarbejdsaftale. Dette udkast til samarbejdsaftalen er vedhæftet som bilag 3. Derudover har Selsø Slot fremsendt et notat om deres indtægter for perioden 2023-2024 som ligeledes er vedhæftet som bilag 5.

Sagsbehandling den 03-11-2023:

Den Plessenske Selsø Fond er en selvejende erhvervsdrivende fond. Fonden driver Herregårdsmuseet Selsø Slot i Hornsherred, Frederikssund Kommune. Fondens vedtægter rammesætter drift og aktivitet på slottet.

Fonden har to grundlæggende formål; at sikre den fredede bygningsmasse samt formidle slottes historie gennem aktivitet, arrangementer og fremvisning af stedet.

Samarbejde med Nationalpark Skjoldungernes Land

Nationalpark Skjoldungernes Land understøtter Selsø Slot i at nå en organisation med en økonomi, der kan hvile i sig selv. For nationalparken er Selsø Slot et oplagt mødested og knudepunkt i forhold til nationalparkens aktiviteter i Frederikssund Kommune og kan være katalysator for de visioner, nationalparken arbejder med i området. Derudover ligger Selsø Slot under nationalparkens indsatsområde om at bevare kulturarven. Nationalparken arrangerer blandt andet aktiviteter for familier i skolernes sommer- og efterårsferie. Der afvikles "Bliv Skjoldunge"-forløb for skoleklasser og der er udviklet et aktivitetshæfte for dagtilbud, der knytter sig til Selsø Slot.

Nationalpark Skjoldungernes Land har i nogle år støttet Selsø Slot med ekstra midler. I praksis betyder det, at Nationalparken supplerer med ca. en halv stilling. Denne personaleressource, som en reel del af driften, er ikke en langtidsløsning, men tanken er, at samarbejdet med Selsø Slot fortsat skal være så etableret, at udviklingen af stedet såvel som området går hånd i hånd. Nationalparken yder derudover et årligt tilskud på 80.000 kr. for at bruge madpakkehuset til undervisningsforløb. Dette tilskud er ligeledes en midlertidig løsning.

I efteråret forventer Nationalparken at forestå oprensning af voldgraven.

Ny samarbejdsaftale mellem Selsø Slot og Frederikssund Kommune

Selsø Slot har med en ny bestyrelsesformand, nye kræfter i organisationen og nye visioner for museet iværksat en udviklingsproces mod at være et moderne og levende kulturtilbud for kommunen og regionens borgere og i samspil med Nationalpark Skjoldungernes Land samt Destination Fjordlandet at sætte Hornsherred og Frederikssund på landkortet. Selsø Slot ønsker derfor en mere moderne og tidssvarende version af samarbejdsaftalen med Frederikssund Kommune, som i højere grad matcher fondens ambitioner og visioner. På den baggrund præsenteres her udkast til en ny samarbejdsaftale.

Hovedtræk i den nye aftale:

  • Selsø Slot indgår i en lang række lokale samarbejder og arbejder målrettet for at være et kulturelt fyrtårn i Frederikssund Kommune, såvel som Nationalpark Skjoldungernes Land samt Destination Fjordlandet.
  • Herregårdsmuseet har opbygget en velfungerende organisationsstruktur og vægter de strategiske samarbejder, den frivillige indsats og den lokale forankring.
  • Museet indgår partnerskaber med bl.a. lokale leverandører, for derigennem at understøtte slottes drift og lokalsamfundet.
  • Museet drives for en stor dels vedkommende af frivillige kræfter, den frivillige bestyrelse samt to deltids ansatte.
  • I åbningssæsonen arrangeres koncerter, omvisninger, familieaktiviteter, markedsdage m.v. Slottes aktivitet afspejles i en årsplan, der godkendes af bestyrelsen.
  • I samarbejde med Nationalpark Skjoldungernes Land udvikles og udbydes undervisningsforløb og aktiviteter til skoler og daginstitutioner. Museet udvikler desuden udefaciliteter, så børnefamilier m.fl. gå på opdagelse i slottes nærområde. Dette indsatsområde er under fortsat udvikling.

En uddybelse af aktiviteter og visioner kan findes i vedhæftede udkast til den nye samarbejdsaftale.

Frederikssund kommune yder et årligt driftstilskud, i 2023 var tilskuddet 346.274 kr. Driftstilskuddet prisindeksreguleres årligt. Den kommunale støtte er ikke lovpligtig.

Aftaleudkastet er udarbejdet i dialog med Selsø Slots ledelse og administration og administrationen i Frederikssund Kommune. Som en del af processen er der ligeledes fortaget en juridisk vurdering af aftalen.

En ny driftsaftale vil være gældende fra 1/1 2024 og vil kunne blive underskrevet af Frederikssund Kommune efter budgetforhandlingerne er vedtaget og det endelige driftstilskud kendes.

Vedhæftet sagen er bilag med den nuværende aftale, udkast til en ny samarbejdsaftale samt årsregnskab for seneste regnskabsår.

Inddragelse

Oplæg til fornyet aftale er udarbejdet i samarbejde med Selsø Slots administration og ledelse og administrationen i Frederikssund Kommune.

Økonomi

Sagen har ingen bevillingsmæssige konsekvenser. Tilskuddet i 2024 til Selsø Slot er 347.745 kr. og er i budgetoplægget til budget 2025 pris- og lønreguleret med 3,22% til 358.934 kr.

Bilag

74Beslutning om strategisk oplæg for venskabsbypulje

Resume

Job, erhverv og kultur skal med denne sag træffe beslutning om oplæg for udmøntning af en eventuel venskabsbypulje for international udveksling med kommunens venskabsbyer.

Dagsordenspunktet indeholder fortsat sagsbehandling.

Indstilling

Administrationen indstiller til Job, erhverv og kultur, at:

  1. Godkende oplæg til kriterier for venskabsbypulje for international udveksling.

Historik

Beslutning fra Job, erhverv og kultur, 4. juni 2024, pkt. 63:

Udsat.

Beslutning

Godkendt.

Sagsfremstilling

Fortsat sagsbehandling 13. august 2024

På baggrund af Job, erhverv og kulturs drøftelser på udvalgsmødet 4. juni 2024 har administrationen udarbejdet et opdateret oplæg til kriterier for venskabsbypulje for international udveksling.

Både det reviderede oplæg og oplægget præsenteret for udvalget 4. juni 2024 er vedlagt som bilag.

Udvalget skal ligeledes orienteres om at Kumla Kommun, har oplyst Frederikssund Kommune, at de udtræder af det nordiske venskabsbysamarbejde.

Sagsbehandling 4. juni 2024

Job, erhverv og kultur besluttede i punkt 49 den 7. maj 2024 at oversende ønske til budgetforhandlingerne, om oprettelse af venskabsbypulje på kr. 75.000 pr år. Udvalget bad samtidig administrationen udarbejde et strategisk oplæg for puljen med fokus på international udveksling.

Udvalget præsenteres med denne sag for et strategisk oplæg for en eventuel kommende venskabsbypulje. Oplægget er udarbejdet med udgangspunkt i udvalgets tidligere drøftelser om formål med international udveksling.

En strategisk tilgang for udmøntning af en pulje kan afspejles gennem de tildelingsvilkår der sættes for puljen. I dette tilfælde hvem der kan ansøge puljen, hvilke målgrupper kan modtage støtte, hvad er formålet for aktiviteten der ønskes støttet, hvad kan støttemidler benyttes til samt økonomiske rammer?

På baggrund af udvalgets tidligere drøftelser forslår administrationen vedlagte tildelingsvilkår for en venskabsbypulje med et fokus på international udveksling.

Oversigt over Frederikssund Kommunes venskabsbyer er vedlagt som bilag.

Inddragelse

Der har været nedsat en arbejdsgruppe bestående af repræsentanter for foreninger, samråd og lokale institutioner, der har udarbejdet deres anbefalinger til hvad der skal til for at udbygge samarbejdet med Frederikssund Kommunes venskabsbyer. Anbefalinger er vedlagt som bilag.

Økonomi

Nærværende sag har ingen bevillingsmæssige konsekvenser. Godkendes forslaget skal indstillingen indarbejdes som et initiativ i budgetarbejdet med budget 2025-2028.

Bilag

75Beslutning om råd for visuel kunst

Resume

Job, erhverv og kultur skal med denne sag træffe beslutning vedrørende ansøgningen fra Kulturrådet i Frederikssund om at etablere et råd for visuel kunst. Der skal træffes beslutning om, hvorvidt administrationen skal arbejde videre sammen med Kulturrådet Frederikssund om en konkretisering af at skabe et råd for visuel kunst.

På dialogmødet med Kulturrådet i Frederikssund og Job, erhverv og kultur den 16. maj 2024 fremlagde Kulturrådet i Frederikssund sit forslag om et råd for visuel kunst i Frederikssund Kommune. På baggrund af oplægget fra Kulturrådet besluttede udvalget at sætte det på dagsorden til udvalgsmødet. Det er på den baggrund at administrationen har udarbejdet denne beslutningssag.

Indstilling

Administrationen indstiller til Job, erhverv og kultur, at:

  1. Give afslag på Kulturrådet i Frederikssund forslag om etablering af et kunstråd i Frederikssund Kommune.

Beslutning

Godkendt.

Udvalget bad om at blive orienteret om, hvilke andre modeller andre kommuner arbejder med i forhold til visuel kunst i det offentlige rum.

Sagsfremstilling

Kulturrådet i Frederikssund har nedsat en arbejdsgruppe i forbindelse med deres arbejde omkring kunstindekset. På baggrund af arbejdsgruppens arbejde ansøger Kulturrådet i Frederikssund om, at der etableres et kunstråd – rådet for visuel kunst. På dialogmødet med Kulturrådet i Frederikssund og Job, erhverv og kultur den 16. maj 2024 fremlagde Kulturrådet i Frederikssund sit forslag om et råd for visuel kunst i Frederikssund Kommune. På baggrund af oplægget fra Kulturrådet har udvalget valgt at sætte det på dagsorden til udvalgsmødet.

Formålet med et råd for visuel kunst:

Ifølge Kulturrådets arbejdsgruppe skaber det oplevelser for borgere i de kommuner, som prioriterer kunst. Kunsten vil gøre det offentlige rum i kommunen mere spændende at færdes i. Kunst i kommunen vil øge oplevelsen af byen for både byens eksisterende og nye borgere.

Ifølge Kulturrådet i Frederikssund er formålet med rådet for visuel kunst ”At virke for kunstens fremme, udbredelse og højnelse i Frederikssund; både forstået som kommune og som område. Det gælder i det offentlige rum, i institutioner, i skoler, i virksomheder, i byggeriet og ikke mindst blandt borgerne. Det skal foregå sammen med relevante myndigheder, institutioner, foreninger og engagerede borgere.”

Ifølge Kulturrådet i Frederikssunds oplæg skal rådet for visuel kunst bestå af:

Tre medlemmer med professionel baggrund; heraf mindst et med lokalt tilhørsforhold.

Et fra Kulturrådets bestyrelse.

Et fra Frederikssund Kunstforening.

Til rådet kan man med fordel kommitteres personer med byggeteknisk baggrund og med erfaring inden for fundraising/økonomi eller andet engagement/fagkundskab, når det er relevant.

Som der står beskrevet i Kulturrådet i Frederikssunds oplæg, har arbejdsgruppen ideudviklet omkring hvilke opgaver rådet for visuel kunst kan varetage.

Kunstrådets opgaver vil være omkring opdrag/forslag fra byråd, udvalg og forvaltninger samt offentlige institutioner. Hvis der er kommunale puljer til kunststøtte og kunstindkøb, kan et kunstråd få til opgave at foretage indstillinger hertil – eller rådet kan gives beslutningskompetence. Ligeledes kan et kunstråd inddrages både i rådgivning til og i evalueringer af kommunale institutioner og projekter på det billedkunstneriske/visuelle område. Kunstrådet vil tage initiativer på baggrund af henvendelser fra eller kontakt til borgere, grupper, foreninger, organisationer, institutioner og virksomheder. Kunstrådet vil tage initiativ til, indgå i eller støtte aktiviteter, som fx udstillinger og kuratering af dem, kurser, foredrag, konferencer, udgivelser (fx guider) m.m. – med udgangspunkt i rådets kunstkyndighed og engagement. Kunstrådet vil tage initiativ til og støtte projekter, der samler kunstområdets aktører, om aktiviteter der kan fremme kunsten og kendskabet til de lokale kunstnere indbyrdes- indadtil i kommunen og udadtil.

Kunstrådet vil arbejde for faciliteter til udstillinger, værksteder og andet der kan støtte kunsten; amatør som professionel.

Økonomi

Som der står beskrevet i Kulturrådet i Frederikssunds oplæg, fremlægges der et forslag til økonomien omkring rådet for visuel kunst. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst kan bevillige støtte i form af mindre grundtilskud på højst kr. 50.000 kr. årligt til et lokalt billedkunstråd under forudsætning af, at kommunen yder minimum et tilsvarende tilskud. Der kan søges én gang årligt ultimo oktober.

Ud over et eventuelt grundtilskud anbefaler Kulturrådet i Frederikssund, at rådet for visuel kunst råder over økonomien fra Berntsens gavebrev (fundats på kr. 2.000.000 kr. til kunst i det offentlige rum). I dag er det Job, erhverv og kultur, der træffer beslutninger om benyttelse af gavebrevet.

Andre kilder til finansiering kan være gennem - Statens Kunstfond – herunder Huskunstnerordningen samt andre eksterne midler.

Ifølge Kulturrådet i Frederikssunds oplæg kunne en overvejelse også være, at man på sigt gør som i andre kommuner og fx afsætter en fast procentdel af det kommunale anlægsbudget eller salgsbudget, til at investere i kunst.

Administrationens vurdering

For så vidt angår administrationens anbefalinger vedrørende kunst i det offentlige rum, henviser administrationen til arbejdsprincipperne beskrevet i dagsordenspunktet om Grevinde Danner monumentet behandlet i Job, erhverv og kultur den 07-05-2024 punkt 48. Principperne er vedhæftet som bilag.

Kulturrådet ønsker honorar til medlemmerne i kunstrådet. Der er ikke kutyme for, at man modtager honorar for at sidde i råd og nævn i Frederikssund Kommune. Derudover vil det kræve tid for kommunens administrative personale i forhold til håndtering, servicering samt behandling af de kommende ideer/inputs fra et kunstråd. Dette vil være en ny opgave, der ikke i dag er afsat ressourcer til.

Ud fra ovenstående betragtninger anbefaler administrationen ikke at etablere et kunstråd i Frederikssund Kommune.

Ansøgningen til etableringen af et kunstråd sker på opfordring af Kulturrådet i Frederikssund. Ansøgningen er ikke en politisk bestilling.

Hvis der skal etableres nye råd i Frederikssund Kommune, vil det være en beslutningssag der skal behandles i Byrådet.

Hvis Job, erhverv og kultur beslutter, at der skal arbejdes videre med mulighederne for et råd for visuel kunst, vil administrationen udarbejde en procesplan for et kommende råd for visuel kunst.

Vedhæftet sagen er bilag fra Kulturrådet i Frederikssund vedr. rådet for visuel kunst samt administrationens arbejdsprincipper vedrørende kunst i det offentlige rum.

Inddragelse

Til dialogmødet den 16.maj fremlagde Kulturrådet i Frederikssund deres forslag om rådet for visuel kunst. Hertil rejste Job, erhverv og kultur spørgsmål til forslaget.

Så frem Job, erhverv og kultur ønsker at administrationen arbejder videre med oplægget om et kunstråd, vil spørgsmålene fra dialogmødet, indgå i administrationens videre arbejde sammen med Kulturrådet i Frederikssund i en konkretisering af et kunstråd.

Job, erhverv og kultur rejste et spørgsmål omkring hvad et tilskud fra kommune skal bruges til. Hertil svarede Kulturrådet i Frederikssund, at tilskuddet fra kommunen skal dække honorar til de professionelle i kunstrådet, aktiviteter og initiativer, som rådet igangsætter – såsom rådgivning, evaluering, penge til indre værker m.m.

Job, erhverv og kultur efterspurgte en uddybelse af, hvorfor Kulturrådet i Frederikssund ikke selv kan varetage opgaven. Kulturrådet i Frederikssund forklarede at rådet for visuel kunst bliver et udvalg under Kulturrådet i Frederikssund. Det bliver et udvalg med dette specifikke område. For at kunne få de ovenstående nævnte fondsmidler skal flertallet i kunstrådet bestå af medlemmer med professionel baggrund. Det krav opfylder Kulturrådet ikke på nuværende tidspunkt.

Da Kulturrådet i Frederikssund er høringspart i forbindelse med kulturpuljen ville Job, erhverv og kultur gerne vide, om rådet for visuel kunst vil overtage denne forpligtelse og blive høringspart. Hertil svarede Kulturrådet i Frederikssund, at kunstrådet ikke bliver en erstatning for Kulturrådet. Kunstrådet bliver en specialisering på selve kunstområdet og får ikke aktier i Kulturrådets opgaver.

Kulturrådet i Frederikssund blev spurgt, om de har gjort sig tanker omkring et eller flere kommissorier. Dette mener Kulturrådet i Frederikssund, at der først kan arbejdes med, når sagen er blevet besluttet. Oplægget er, at det bliver udvalgets første opgave- at arbejde med deres egen formålsparagraf.

Kulturrådet i Frederikssund fremlagde en tidsplan for etableringen af et råd for visuel kunst. De mener, at første skridt er selve bevillingen. Kommunen skal ansøge Statens Kunstfond seneste 24.oktober 2024. Man kan først søge, når man ved, at der er en kommunal bevilling. Arbejdet kan sættes i gang i januar 2025. Inden sommerferien 2025 kan der være udarbejdet vedtægter og kommissorium.

Økonomi

Nærværende sag har ingen bevillingsmæssig betydning. Såfremt der bliver oprettet et kunstråd skal de nødvendige midler findes inden for rammen.

Bilag

76Beslutning om organisering af indsats for etablering af AM-LAB med metalprinter på Campus Frederikssund

Resume

Folketinget har i 2024 bevilget 2,6 millioner kroner som tilskud til oprettelsen af et ’AM-Lab’ (Additive Manufacturing) på Frederikssund Campus. Projektet har perspektiv til på sigt at udvikle Campusområdet til at blive et endnu stærkere uddannelsesmiljø med fokus på iværksætteri og øget samarbejde mellem uddannelsesinstitutioner og virksomheder. Byrådet besluttede den 26. juni 2024 at bevilge 0,5 mio. kr. til medfinansiering af en tidsbegrænset opgave med opstart af AM-LAB i 2024, herunder bygninger til faciliteten. Med denne sag forankres opgaven i Job, erhverv og kultur som en del af den samarbejdsaftale der er med Frederikssund Erhverv.

Indstilling

Administrationen indstiller til Job, erhverv og kultur, at:

  1. Der indgås aftale med Frederikssund Erhverv om at varetage opgaven

Beslutning

Godkendt.

Sagsfremstilling

Folketinget har i 2024 bevilget 2,6 millioner kroner som tilskud til oprettelsen af et ’AM-Lab’ (Additive Manufacturing) på Frederikssund Campus. Projektet går ud på, at indkøbe og installere en metalprinter med tilhørende udstyr. Additive Manufacturing er en innovativ produktionsmetode, der gør det muligt at fremstille en bred vifte af komplekse komponenter i høj kvalitet ved hjælp af en digital fil og lag-på-lag-teknikker. I praksis er det metalpulver, der gradvis bygger metalkomponenter op.

Metoden bruges primært til innovativ produktudvikling og effektiv produktion af færdige komponenter til anvendelse i forskellige brancher. Additive Manufacturing giver nye muligheder for at skabe komplekse dele, som ikke kan fremstilles vha. traditionelle produktionsmetoder. Metalprinteren kan med det samme bruges til at producere unikke dele fx til produktion. Det overordnede formål med AM-LAB er at kunne tilbyde efteruddannelse og grundforløb inden for smedefaget.

Projektet har perspektiv til på sigt at udvikle Campus Frederikssund til at blive et endnu stærkere uddannelsesmiljø med fokus på iværksætteri og øget samarbejde mellem uddannelsesinstitutioner og virksomheder.

Byrådet besluttede den 26. juni, at bevilge 0,5 mio. kr. til medfinansiering af opstart af AM-LAB, specifikt at få opført og indrettet fysiske lokaler til AM-LAB. AM-lab etableres fysisk i nyt containerbaseret byggeri mellem U/Nord og Frederikssund Gymnasium – centralt på campusområdet og tæt på Makerværket.

Organisering

Styregruppen bag initiativet arbejder med at etablere en form for selskabskonstruktion. Projektet er primært drevet af erhvervslivet og uddannelsesområdet. De bidragende kommuners rolle er at støtte opstarten og bidrage med politisk opbakning (se bilag med styregruppedeltagere).

Tilskud til etableringsstøtte af AM-LAB på 0,5 mio. kr. foreslås bevilget til Frederikssund Erhverv, der er en af initiativtagerne bag AM-LAB i Frederikssund.

Arbejdet med AM-LAB understøtter følgende 3 temaer i Erhvervs- og Vækstpolitikken, som der er indgået samarbejdsaftale mellem Frederikssund Kommune og Frederikssund Erhverv om:

  • Kvalificeret arbejdskraft
  • Uddannelse og vindebroer og
  • Tværgående samarbejder

Merbevillingen til Frederikssund Erhverv øremærkes til at finansiere opstart af AM-LAB. Midlerne kan anvendes til indkøb af materiel, bygninger og projektledelse, der bl.a. kan fundraise yderligere midler til etablering og drift af AM-LAB. Afrapportering sker samtidig med afrapportering på de øvrige indsatser i Samarbejdsaftalen.

AM-LAB på Campus Frederikssund

Frederikssund Kommune har historisk haft en højere andel af unge, der søger ind på erhvervsuddannelser end det øvrige hovedstadsområde. Frederikssund har en virksomhedssammensætning med store moderne produktionsvirksomheder. Et AM-LAB vil være med til at sætte Frederikssund og omegn på kortet som en region, hvor virksomheder og uddannelsesinstitutioner samarbejder om design, produktion og uddannelse.

Perspektivet i at tilføre nye erhvervsuddannelser til Frederikssund og at understøtte og bidrage til at sikre kvalificeret arbejdskraft inden for metal-industri til Hovedstadsområdet og Frederikssund, Egedal og Halsnæs Kommune i særdeleshed gennem efteruddannelsesaktiviteter er unikt.

Det understøtter også Planstrategi 2023, hvor der er opstillet mål om at fremme samarbejde og partnerskaber med erhvervslivet for at sikre alsidige og attraktive uddannelser og arbejdspladser. Der er ligeledes opstillet mål om at få udviklet bymiljøet omkring ungdomsuddannelserne og sikre plads til fællesskaber – sammen med de unge, Campusrådet og byens kultur- og byaktører. Etablering af et AM-LAB på Campus Frederikssund vil kunne styrke begge mål.

Inddragelse

Projektet realiseres i et partnerskab mellem Frederikssund Erhverv, uddannelsesinstitutioner og virksomheder i området. Der har været afholdt en konference, hvor kommuner, virksomheder og uddannelsesinstitutioner var repræsenteret.

Økonomi

Center for Økonomi har ingen yderligere bemærkning.

Bilag

77Beslutning om politisk mødekalender for udvalgets møde i 2025

Resume

En gang om året skal udvalget træffe beslutning om, hvor og hvornår udvalgets møder for det kommende år skal holdes.

Med denne sag til Job, erhverv og kultur derfor tage stilling til udkast til mødekalender for udvalgets møder i 2025.

Indstilling

Administrationen indstiller til Job, erhverv og kultur, at:

  1. Godkende udkast til mødekalender for udvalgets møder i 2025.
  2. Tage stilling til, hvor udvalgets møder skal afholdes (på rådhuset, administrationscenter Slangerup eller andre steder).
  3. Drøfte, hvordan udvalgets eventuelle dialogmøder, temamøder m.m. henover året bedst tilrettelægges.

Beslutning

Administrationens indstillingspunkt 1 blev bragt til afstemning.

For stemte: Michael Tøgersen (I), Poul Erik Skov Christensen (A), Lars Jepsen (A), Anna Poulsen (F), Hans Andersen (V) og Jørgen Bech (V).

Jesper Wittenburg (A) undlod at stemme.

Indstillingspunkt 1 blev godkendt.

Indstillingspunkt 2:

Udvalget besluttede, at udvalgsmøderne skal afholdes på rådhuset samt på øvrige lokationer indenfor udvalgets område.

Indstillingspunkt 3:

Drøftet.

Sagsfremstilling

Det er formelt set det enkelte udvalg, der beslutter hvor og hvornår udvalgets møder afholdes. I praksis er udvalgene imidlertid en del af en samlet mødekabale, hvor otte fagudvalgsmøder skal placeres, så alle udvalgsmedlemmer har mulighed for at deltage i møderne.

Principper for mødeplanlægningen

I arbejdet med mødeplanlægningen for udvalg og Byråd har administrationen arbejdet ud fra følgende principper:

  1. Udgangspunkt i den godkendte mødekalender for 2024.
  2. Udvalgsmøderne placeres, så sager fra dagsordenen kan nå at blive optaget på dagsordenen til næstkommende møde i Økonomiudvalg og Byråd.
  3. Byrådets møder afholdes som udgangspunkt den sidste onsdag i måneden, og Økonomiudvalgets møder holdes som udgangspunkt den foregående onsdag. Nogle måneder kan det imidlertid ikke lade sig gøre som følge af ferie- eller helligdage.
  4. Møderne i fagudvalgene holdes i tidsrummet 08.00 til 17.00 og bookes som udgangspunkt til at vare 2 timer.

Principperne afspejler bl.a. den gensidige afhængighed mellem udvalgsmøderne og dermed et forsøg på at veje mange forskellige hensyn op mod hinanden, herunder hensynet til at sikre en smidig og koordineret sagsbehandling på tværs af udvalg, Økonomiudvalg og Byråd.

I planen er der også taget højde for udvalgenes eventuelle deltagelse i KL-topmøder samt et ønske fra en del af byrådets medlemmer om, at der ikke er udvalgsmøder om mandagen.

Godkendelse af tid og sted for udvalgets møde

Forslag til udvalgets ordinære møder i 2025 fremgår af vedlagte mødeplan, som også angiver tidspunkt for mødernes afholdelse.

Helt konkret indeholder mødekalenderen et forslag om, at Økonomiudvalget m.fl. holder møde en torsdag (i stedet for onsdag) i oktober 2025. Dette er for at undgå, at mødet kolliderer med KLs Ældre- og Sundhedskonference.

Der afholdes Kommune og Regions valg den 18. november 2025. Jf. styrelseslovens § 6 afholdes det konstituerende møde for det nyvalgte byråd i tidsrummet 1.-15. december i samme år som valgets afholdelse. Administrationen har foreslået, at det konstituerende møde afholdes onsdag den 3. december 2025.

Erfaringsmæssigt ved vi, at nogle af udvalgene henover året også har dialogmøder med brugere, temamøder o. l. mødeaktiviteter, som ligger udover de ordinære udvalgsmøder. Det anbefales, at udvalget på indeværende møde også drøfter, hvornår denne typer af møder mest hensigtsmæssigt kan placeres - dette bl.a. af hensyn til den samlede mødeplanlægning på tværs af udvalg og byråd.

Inddragelse

Inddragelse er ikke vurderet relevant.

Økonomi

Center for Økonomi har ingen bemærkninger, da sagen ikke har bevillingsmæssige konsekvenser.

Bilag

78Beslutning om Erhvervskonferencen 2024

Resume

Udvalget skal med denne sag beslutte rammerne for Erhvervskonferencen 2024, så administrationen i samarbejde med Frederikssund Erhverv kan koordinere og planlægge dagen.

Indstilling

Administrationen indstiller til Job, erhverv og kultur, at:

  1. Godkende koncept for Erhvervskonferencen 2024.
  2. Godkende udkast til program.
  3. Godkende facilitator og oplægsholder.
  4. Godkende lokation.

Beslutning

Indstillingspunkt 1, 2 og 3 blev godkendt.

Anna Poulsen (F) indstillede et ændringsforslag til indstillingspunkt 4 om, at konferencen afholdes på en kommunal institution eller en virksomhed.

For stemte: Anna Poulsen (F)

Imod stemte: Michael Tøgersen (I), Poul Erik Skov Christensen (A), Lars Jepsen (A), Hans Andersen (V) og Jørgen Bech (V).

Jesper Wittenburg (A) undlod at stemme.

Ændringsforslaget blev forkastet.

Administrationens indstillingspunkt 4 blev bragt til afstemning.

For stemte: Michael Tøgersen (I), Poul Erik Skov Christensen (A), Lars Jepsen (A), Hans Andersen (V) og Jørgen Bech (V).

Imod stemte: Anna Poulsen (F)

Indstillingspunkt 4 blev godkendt.

Sagsfremstilling

Erhvervskonferencen er en årlig tilbagevendende begivenhed. Processen i 2022 og 2023 har været, at udvalget drøftede og godkendte udkast til program og format.

Udvalget anbefalede til maj-mødet under punkt 45 at arbejde videre med et scenarie, der fokuserer på fremtidens erhvervs- og vækstkommune med oplæg og workshops i samarbejde med Frederikssund Erhverv. Der vil til erhvervskonferencen være fokus på oplæg og workshops med de deltagende virksomheder, hvor input kan indgå i Byrådets arbejde med at revidere Erhvervs- og Vækstpolitikken.

Program, oplægsholder og facilitator

Programmets indhold for konferencen er baseret på dialog mellem Frederikssund Erhverv og administrationen. Programmet afhænger af, at Frederikssund Erhverv leverer midler til oplægsholder og facilitator (Copenhagen Economics), som forud for konferencen vil udarbejde en analyse af Frederikssund Kommunes erhvervsposition indenfor 8- 10 parametre bl.a. grøn omstilling, arbejdsstyrke, uddannelse, civilsamfund, erhvervssammensætning mv. Analysearbejdet udføres ved hjælp af kvalitative og kvantitative metoder i samarbejde med Frederikssund Erhverv og administrationen. På baggrund af analysearbejdet vil Copenhagen Economics til konferencen præsentere kommunens erhvervsmæssige ståsted, styrkepositioner og ønsker til fremtid retning. På dagen arbejdes workshopbaseret med hvordan vi realiserer potentialet i erhvervslivet og kommer stærkt ind i fremtiden. På baggrund af analysen og input fra Erhvervskonferencen skabes et afsæt for at få en fælles, ambitiøs og målrettet Erhvervs- og Vækstpolitik, som Job, erhverv og kultur og Byrådet kan arbejde videre med.

Erhvervskonferencen foreslås afholdt som et heldagsarrangement fra kl. 9-16 med oplæg om formiddagen og tid til workshop i mindre grupper om eftermiddagen. Der vil være en fælles opsamling på dagen.

Lokation

Administrationen har været i dialog med Frederikssund Erhverv angående udvalgets ønske om, at afholde konferencen hos en lokal virksomhed. Det er administrationens såvel som Frederikssund Erhvervs anbefaling, at konferencen afholdes på Bautahøj Kursuscenter i Jægerspris, da kursuscenteret har de fornødne faciliteter til at afholde et arrangement, som tilgodeser workshops i grupper. Ligeledes har Bautahøj Kursuscenter teknisk udstyr og assistance til rådighed.

Der gøres opmærksom på, at Bautahøj Kursuscenter har plads til 80 gæster i deres store lokale. Sammenlignet med tidligere deltagerantal til erhvervskonferencen hos Co-Ro i januar 2023 og FGU Nordsjælland i Skibby i november 2023 anses et antal på 80 gæster som værende passende.

Inddragelse

Frederikssund Erhverv er inddraget i sagen.

Økonomi

Center for Økonomi har ingen yderligere bemærkninger, så længe Erhvervskonferencen afholdes indenfor allerede eksisterende rammer.

79Drøftelse af mulige initiativer for en fremtidig bosætningsindsats

Resume

Udvalget skal med denne sag drøfte retning for en fremtidig bosætningsindsats. Der blev til juni-mødet afrapporteret på Bosætningsindsatsen 2022-2024 af Frederikssund Erhverv.

Indstilling

Administrationen indstiller Job, erhverv og kultur, at:

  1. Drøfte mulige initiativer for en fremtidig bosætningsindsats.

Beslutning

Drøftet.

Udvalget ønsker sagen genoptaget på næste udvalgsmøde. Her ønsker udvalget et mundtligt oplæg, herunder en visualisering af, hvad det handler om med henblik på at oversende sagen til de kommende budgetforhandlinger.

Sagsfremstilling

Bosætningsindsatsen er fra medio 2022 til medio 2024 blevet varetaget af Frederikssund Erhverv jf. Budget 2022 godkendt af Byrådet den 29. september 2021.

Frederikssund Erhverv har den 4. juni 2024 fået godkendt afrapportering for bosætningsindsatsen af Job, erhverv og kultur under punkt 66.

Indsatserne fordeler sig på følgende temaer: Markedsføring, dataindsamling, bymidteudvikling og kvalificeret arbejdskraft. Der er ikke afsat midler til, at administrationen varetager bosætningsindsatsen fremadrettet.

I sagen om frisættelse og regelforenkling under punkt 67 godkendte udvalget at arbejde for, at Byrådet indarbejder bosætningsindsatsen i kommuneplanen. Det betyder konkret, at dataindsamling er afsluttet, samt at opgaven med kvalificeret arbejdskraft primært håndteres i samarbejdsaftalen med Frederikssund Erhverv, mens arbejdet med bymidteudvikling og detailhandel dels håndteres i kommuneplanen. Bymidteudvikling og detailhandlen er samtidig et tema i projektudvalget Frederikssund Bymidte – Liv og handel, der kommer med anbefaling om et større fokus.

Denne sag handler derfor primært om markedsføringsindsatsen. Frederikssund Erhverv har haft et særligt fokus på markedsføring af kommunen og stillet forslag om at skabe en ’Flyt-til-hjemmeside’, Fjordliv. I denne sag beskrives dette initiativ med tilhørende budget, som en løsning på, hvordan der sikres en fremadrettet markedsføringsindsats for Frederikssund Kommune.

Fjordliv overordnet

Under afrapporteringen for bosætningsindsatsen fremlagde Frederikssund Erhverv platformen Fjordliv, som er en ny digital kommunikationsplatform (beta-hjemmeside), der samler og fortæller de gode historier fra hele kommunen om naturen, kulturen, erhvervslivet, uddannelserne, borgerne, byggeriet og foreningerne. Platformen bygger på proaktiv, digital kommunikation på web, SoMe og lyd med levende, dynamisk markedsføring rettet mod potentielle tilflyttere. Platformen er også tiltænkt allerede herboende borgere. Ud over at understøtte en kommunal bosætningsindsats skal platformen være med til at samle Frederikssund Kommune om de gode historier.

Indhold i Fjordliv

Fjordliv indeholder relevant indhold fra lokalområdet, som potentielle tilflyttere inspireres af. På Fjordliv informeres om de mange interessante virksomheder, personer og fortællinger, der eksisterer lokalt i kommunen. Hjemmesiden indeholder også statisk kommunalinformation om f.eks. institutioner samt lokale jobopslag og boliger til salg. Dertil er det hensigten, at Fjordliv skal indeholde en podcast (Fjordlyd), som beretter korte, interessante historier om personer, begivenheder, nyheder, virksomheder etc. fra forskellige lokationer i lokalområdet.

Det bør overvejes, at der sker en gennemgang af indholdet på Frederikssund Kommunes egen hjemmeside, så der ikke opstår de samme informationer på to platforme.

Organisering af Fjordliv

Det er tanken at projektet Fjordliv kan drives af et sekretariat under Frederikssund Erhverv med et årligt budget til drift, udvikling og markedsføring. Sekretariatet skal understøtte bosætningsstrategien via en professionel kommunikations- og markedsføringsindsats materialiseret i fjordliv.dk samt sociale medier og podcasten Fjordlyd. Udformningen af sekretariatet kan ske i et samarbejde mellem lokale leverandører og Frederikssund Erhverv som projektejer. Ved siden af sekretariatet kan der nedsættes en følgegruppe på 6-10 personer bestående af relevante kommunale og politiske aktører samt personer fra kultur-, forenings- og erhvervslivet. Følgegruppen indkaldes til statusmøde med passende interval.

Præsentation af Fjordliv og en mulig partnerskabssammensætning kan findes i bilag 1 og 2.

Tidsplan for Fjordliv

Tidsplanen fremlagt af Frederikssund Erhverv forløber sig over en tiårig periode, hvor der de tre første år vil være en fokuseret indsats på videreudvikling og kendskab. Platformen er allerede udviklet, hvorunder der mangler aftaler med kommercielle partnere, indholdsproduktion forud for lancering samt en strategi herfor. Nedenstående ses en tidsplan, som også kan findes i bilag 2:

  • År 1: Lancering og etablering
    • Lancering
    • Etablering (opbygning af kendskab og eksponering)
    • Interessenthåndtering i lokalområdet
    • Opstart af samarbejde med lokale leverandører
    • Drift (løbende indholdsproduktion og SoMe-arbejde)
    • Udvikling af markedsføringskoncepter
  • År 2: Kendskab
    • Drift (løbende indholdsproduktion og SoMe-arbejde)
    • Interessenthåndtering i lokalområdet
    • Udvidelse af kendskab
    • Flere kommercielle partnere
    • Videreudvikling af indhold og SoMe-koncepter
    • Målrettet markedsføring mod potentielle tilflyttere
    • Udvikling af merchandise
  • År 3: Videreudvikling
    • Drift (løbende indholdsproduktion og SoMe-arbejde)
    • Interessenthåndtering i lokalområdet
    • Udvikling af trykt magasin og evt. andre kommunikationsplatforme
    • Markedsføring intensiveres
  • År 4-5: Øget fokus på markedsføring
  • År 5-10: Loyalitet og imagepleje

Økonomi

Jf. budgetudkast i bilag 3 fremsendt af Frederikssund Erhverv vil videre udvikling, lancering og kendskabspleje de første tre år have en udgift på samlet 5,6 mio. kr. Udgifterne fordeler sig på konceptudvikling, grafisk arbejde, administration, interessehåndtering, drift af web, markedsføring mv. Disse udgifter søger Frederikssund Erhverv dækket af indtægter fordelt på bidrag fra Frederikssund Kommune (2,2 mio. kr.) og Frederikssund Erhverv (0,9 mio. kr.) samt virksomheder, podcastsponsorater og contentpakker (knap 2 mio. kr.). For Frederikssund Kommune vil det betyde en udgift på 0,73 mio. kr. om året i tre år. Der er afholdt udgifter for 0,6 mio. kr. til udvikling af beta-hjemmeside af de midler, der har været afsat til bosætningsindsats i 2023-2024. Det vil sige, at de 0,6 mio. kr. ikke er en del af udgiften på 0,73 mio. kr. årligt i tre år for Frederikssund Kommune.

Administrationen anbefaler at Fjordliv skal finansieres under eksisterende bevilling. Administrationen har været i dialog med Frederikssund Erhverv om denne løsning.

Administrationen har drøftet med Frederikssund Erhverv muligheden for en mindre udgave, en såkaldt light-version. En light-version af ’Fjordliv’ er ikke mulig, da konceptet vil blive forringet og ikke vil kunne leve op til hensigten med platformen jf. bilag 1.

Inddragelse

Frederikssund Erhverv er inddraget i sagen.

Økonomi

Center for Økonomi har ingen yderligere bemærkninger på nuværende tidspunkt. Udgifterne på 600.000 kr. i 2024 kan ikke holdes indenfor eksisterende rammer, hvorfor det vil kræve en tillægsbevilling såfremt projektet ønskes startet i 2024.

Bilag

80Drøftelse om samarbejde med Erhvervshus Hovedstaden

Resume

Udvalget skal med denne sag drøfte samarbejdet mellem Frederikssund Kommune og Erhvervshus Hovedstaden. Erhvervshus Hovedstadens direktør og konsulentchef samt en repræsentant fra Frederikssund Erhverv deltager under dagsordenspunktet

Indstilling

Administrationen indstiller Job, erhverv og kultur, at:

  1. Drøfte samarbejdet mellem Frederikssund Kommune, Frederikssund Erhverv og Erhvervshus Hovedstaden.
  2. Drøfte nye initiativer, der understøtter Erhvervshus Hovedstadens kontakt til lokale virksomheder.

Beslutning

Taget af dagsordenen.

Sagsfremstilling

Til udvalgsmødet den 4. juni 2023 blev udvalget under punkt 69 orienteret om Erhvervshusets årsrapport for 2023, hvori det blev fremført at erhvervshuset har haft 93 registreringer af forløb, workshop mv. Ud af de 93 registreringer er der 59 unikke virksomheder.

Administrationen kommunikerer erhvervshusets tilbud ud via ErhvervsNyt samt henviser til forløb, programmer, puljer mv. ved kontakt og korrespondance med virksomheder. Det samme gør sig gældende hos Frederikssund Erhverv.

Med denne sag skal udvalget sammen med Erhvervshus Hovedstaden drøfte, hvordan samarbejdet mellem kommune og erhvervshuset kan styrkes, så flere lokale virksomheder gør brug af tilbuddene.

Inddragelse

Erhvervshus Hovedstaden og Frederikssund Erhverv er inddraget i sagen.

Økonomi

Center for Økonomi har ingen yderligere bemærkninger.

Bilag

81Orientering om årsberetninger fra kulturinstitutioner 2023

Resume

De brugerstyrede kommunale foreningshuse, kulturinstitutioner, som har samarbejdsaftaler med Frederikssund Kommune samt Willumsens Museum, som er en kommunal institution, udarbejder årligt en årsberetning. De præsenteres her for Job, erhverv og kultur til orientering. Det drejer sig om Willumsens Museum, Slangerup Bio, Kulturhuset Elværket, Selsø Slot, Kulhuse kultur- og medborgerhus samt Jægerspris Amatør Scene.

Indstilling

Administrationen indstiller til Job, erhverv og kultur, at:

  1. Tage orienteringen til efterretning.

Beslutning

Taget til efterretning.

Sagsfremstilling

De brugerstyrede kommunale foreningshuse, kulturinstitutioner og Willumsens, som er kommunal institution, som har samarbejdsaftaler med Frederikssund Kommune udarbejder årligt en årsberetning.

Følgende årsberetninger fra 2023 fremstilles hermed til Job, erhverv og kultur til orientering:

·Willumsens Museum

·Slangerup Bio

·Kulturhuset Elværket

·Selsø Slot

·Kulhuse kultur- og medborgerhus

·JAS - Jægerspris Amatør Scene

Administrationen har læst årsberetningerne igennem og har ikke yderligere kommentarer.

Inddragelse

Årsberetningerne er indhentet fra de brugerstyrede foreningshuse og kulturinstitutioner som Frederikssund Kommune har samarbejdsaftale med.

Økonomi

Nærværende sag har ingen bevillingsmæssig betydning.

Bilag

82Orientering om ESG-model som værktøj i den virksomhedsrettede indsats

Resume

Center for Job og Rådgivning vil på mødet præsentere udvalget for en model for den virksomhedsvendte indsats, der tager udgangspunkt i ændret regnskabslov, der gradvis pålægger virksomhederne at udarbejde et ESG-regnskab, sammen med den mere traditionelle regnskabsaflæggelse. Præsentationen forventes at tage ca. 15 minutter.

Indstilling

Administrationen indstiller til Job, Erhverv og Kultur, at:

  1. Tage orienteringen til efterretning.

Beslutning

Taget til efterretning.

Præsentation fra mødet er bilagt sagen.

Fraværende: Hans Andersen (V).

Sagsfremstilling

Ny regnskabslov

Lov om rapportering af ESG-data i virksomhedens årsregnskab trådte i kraft januar 2024 og kommer i fremtiden gradvist til at påvirke alle virksomheder. Ved at indsamle og bruge ESG-nøgletal kan virksomheden kommunikere sin bæredygtighedsstrategi overfor investorer og skabe gennemsigtighed af virksomhedens evne til at tage samfundsansvar.

ESG og socialt ansvar

ESG bruges som en målestok for virksomhedens bæredygtige investeringer. Bag bogstaverne gemmer der sig tre områder:

  • Environment: Tilpasning og afbødning af klimaforandringer, ressourceforbrug, cirkulær økonomi, forurening, biodiversitet m.m.
  • Social: Lige muligheder og rettigheder, gode arbejdsforhold, menneskerettigheder m.m.
  • Governance: Ledelses- og tilsynsorganer, forretningsetik, virksomhedskultur, politisk engagement, intern kontrol, systemer til risikostyring m.m.

S’et i ESG handler om socialt ansvar og en række områder, der administreres eller kan påvirkes af Jobcenteret, kan tælle med som dokumentation i ESG-rapporten. For eksempel:

  • Bred rekruttering – fx ansættelse af ledige, personer med handicap, flygtninge, udsatte unge, fleksjobafklarede.
  • Opkvalificering af udsatte ledige, voksenlærlinge mv.
  • Job og handicap.
  • Fastholdelse af medarbejdere.
  • Generel diversitet og inklusion.

Jobcenterets muligheder

De udvidede krav til virksomhederne giver Jobcentret en ny platform for et mere strategisk samarbejde om forskellige målgrupper af ledige. Et strategisk samarbejde, der skal udvikles via en handleplan for implementering af en strategisk ESG-model:

1. Informationsmateriale, dialogværktøj og præsentationsmaterialer til bl.a. møder med virksomheder og til opslag på kommunens hjemmeside.

a. Visualisering af den businesscase, der reelt er i at samarbejde med Jobcenteret, kompensationsordninger og tilskudsmuligheder samt hvilke målgrupper og samarbejde, der kan indgå i socialt ansvar.

b. Information om, hvordan virksomheden konkret kan indsamle og dokumentere socialt ansvar, hvordan det sociale ansvar kan måles på samfundsøkonomien, og hvordan virksomheden kan lave benchmarking i forhold til andre virksomheder.

2. Uddannelse af virksomhedskonsulenter og mentorer i 4 faser:

a. Kickoff: Jobcenterets mål. Ny lov om ESG og selve businesscasen i det generelle virksomhedssamarbejde.

b. Salgs- og formidlingsværktøjer for konsulenterne med udgangspunkt i CABI’s uddannelser i ESG og socialt ansvar.

c. Idegenereringsproces for virksomhedskonsulenter til hverdagsimplementering af nye værktøjer og tværgående samarbejde om virksomhedsservice.

d. Hverdagsimplementering i konkrete møder med virksomhederne.

Gennem et formidlingsværktøj, som alle virksomhedskonsulenter anvender og gennem en målrettet kompetenceudvikling, vil Jobcenteret opnå, at den virksomhedsrettede indsats forbedres. Der vil blive skabt flere åbninger til job-, småjob-, fleksjob og pladser til afklarings- og opkvalificeringsforløb for både jobparate og aktivitetsparate ledige borgere i kommunen.

Målgrupper:

  • Målgrupperne for indsatsen er alle virksomheder i kommunen. Både i det daglige samarbejde med Jobcenteret, på virksomhedskonferencer og i forhandling af partnerskaber.
  • Jobcenterets virksomhedskonsulenter, beskæftigelsesmentorer og IPS-konsulenter, der arbejder med stor kontakt til virksomheder.
  • Desuden er det hensigten, at formidling af S’et i ESG skal implementeres i Frederikssund Erhvervs virksomhedsarrangementer omkring Den grønne omstilling.

Inddragelse

Frederikssund Erhverv. Samarbejde om formidling.

Frederikssund Kommunes Erhvervsservice. Samarbejde om formidling.

Økonomi

Center for Økonomi har ingen yderligere bemærkning.

Bilag

83Meddelelser

Beslutning

Taget til efterretning.

Fraværende: Hans Andersen (V).

Sagsfremstilling

Uddannelsesanalyse Region Hovedstaden vedlagt som bilag

Mail fra KL til borgmestrene fra 24. juni 2024 om Ekspertgruppens anbefalinger til fremtidens beskæftigelsesindsats er vedlagt som bilag

Bilag

84Underskrifter

Beslutning

-

Sagsfremstilling

Dette punkt erstatter det fysiske underskriftark.

Når der trykkes "Godkendt" svarer det til, at underskriftarket er underskrevet.