Frederikssund Kommunes logo

Gruppebaseret og individuel tidsbegrænset støtte

Lovgrundlag

Servicelovens §§ 82a og 82b.

Formål med indsatsen

Formålet er at skabe et tidligt, forebyggende tilbud til dig, der oplever udsathed, misbrug og psykiske problemstillinger. Tilbuddet skal bidrage til at støtte dig i at kunne mestre udfordringer med ingen eller mindst mulig støtte fra kommunen.

Støtten gives som en del af en helhedsorienteret plan, der lægges i det tværfaglige samarbejde med Ungekontakten eller Rådgivningshuset og andre relevante samarbejdspartnere.

Målgruppe

Du kan få tidsbegrænset støtte, hvis du er over 18 år og oplever udsathed, misbrug og psykiske problemstillinger. Du kan også få tidsbegrænset støtte, hvis du er i risiko for at udvikle disse problemer.

Du kan ikke få tidsbegrænset støtte, hvis du allerede modtager støtte efter servicelovens § 85 (socialpædagogisk støtte) eller mentorstøtte efter beskæftigelsesloven §167.

Hvis du er pårørende til en, som oplever udsathed, misbrug eller psykiske problemstillinger, kan du henvende dig for at få råd og vejledning - blandt andet i forhold til hvilke muligheder der er.

Indhold

Med udgangspunkt i dine ressourcer og ønsker bliver du tilbudt rådgivning og vejledning om, hvordan du selv kan klare dine udfordringer.

Ved en indledende råd og vejledningssamtale afdækkes dit behov for støtte til, hvordan du kan klare dine udfordringer. Aktiviteterne kan for eksempel være:

  • At søge støtte og rådgivning hos frivillige organisationer og foreninger eller anden behandling/indsats (fx rusmiddelbehandling eller lægelig behandling).
  • At deltage i kortvarige, tidsafgrænsede gruppeforløb.
  • At deltage i kortvarige, tidsafgrænsede individuelle forløb.

Støtten kan etableres i samarbejde med frivillige sociale organisationer og foreninger.

Når aktiviteterne er gennemført, vurderes det, om du har brug for yderligere støtte i dette regi, om forløbet kan afsluttes, eller om du har behov for anden støtte.

På nuværende tidspunkt tilbyder kommunen ikke sociale akuttilbud efter servicelovens § 82c og har ikke samarbejdsaftaler med frivillige organisationer om at levere §82a eller §82b efter servicelovens §82d.

Omfang og varighed

Omfang og varighed varierer ud fra dit behov og dine ønsker samt ud fra en faglig vurdering.

Et individuelt forløb efter servicelovens § 82 b kan vare i op til 6 måneder. Du og din sagsbehandler vil løbende vurdere behovet for støtte, herunder hvornår de fastsatte mål for støtten er opfyldt, og indsatsen dermed kan stoppe. I samarbejdet vil I vurdere, om der skal anden støtte til enten sideløbende eller efterfølgende.

Tildeling

Du og dine pårørende kan henvende jer uden visitation fra kommunen.

På baggrund af en samtale med dig vil en medarbejder vurdere, om du ved samtalen kan blive klædt på til at klare dine udfordringer, eller om det er relevant for dig at starte i et gruppebaseret eller individuelt forløb.

Du kan ikke klage til Ankestyrelsen over et eventuelt afslag på indsatsen.

Egenbetaling

Det er gratis at deltage i forløbene.

Frit valg

Der er ikke frit valg af leverandør.

Hvem skal jeg kontakte

Hvis du har spørgsmål eller får behov for støtte, kan du henvende dig til Rådgivningshuset på telefonnummer 70 22 22 10.

Hvis du er mellem 15 og 29 år, skal du i stedet henvende dig til Ungekontakten på telefonnummer 47 35 11 64 eller 23 10 92 43.

Politisk udvalg

Kvalitetsstandarden hører under Social og sundhed.