Madservice
Lovgrundlag
Serviceloven § 83.
Formål med indsatsen
Formålet med madservice er at medvirke til, at du, som bor i eget hjem, får en ernæringsrigtig kost.
Målgruppe
Du skal have et væsentligt nedsat funktionsniveau, som kan være midlertidigt eller varigt.
Eller din ernæringstilstand er truet i væsentlig grad.
Det kan fx være at du ikke kan organisere indkøb af færdigretter eller ikke har viden om at sikre en tilstrækkelig ernæring.
Hvis det vurderes, at du med træning og støtte vil kunne blive i stand til at varetage madlavning helt eller delvist selvstændigt, vil du blive tilbudt et rehabiliteringsforløb efter servicelovens § 83a eller et genoptræningsforløb efter servicelovens § 86 stk.1.
Der kan i nogle tilfælde være behov for at afprøve madlavning i praksis. Din samlede husstands ressourcer vil indgå i vurderingen, set i forhold til hvilke opgaver I hver især er i stand til at varetage.
Indhold
Madservice består af en hovedret. Hovedretten er tilpasset ældres behov for ernæring og følger Fødevarestyrelsens ”anbefalinger for den danske institutionskost”.
Der kan bevilges diætkost, hvis du har særlige ernæringsmæssige problemer.
Hvis du er småtspisende (dvs. at du ikke spiser nok mad til at dække dit behov for energi og næringsstoffer), kan du blive tilbudt kost efter en særlig bevilling. Kosten består af en mindre hovedret og en bi-ret, som koster det samme som en normal hovedret.
Du kan tilkøbe bi-ret, salat, proteindrik, kage, supper og varer til selv at kunne lave smørrebrød.
Du kan ikke få leveret varm mad.
Hvis du ikke har en mikroovn, stiller leverandøren af madservice en mikroovn til rådighed for dig.
Dit behov for madservice skal som minimum være fire portioner mad pr. uge.
Omfang og varighed
Maden leveres portionsanrettet. Maden er produceret som køleproduktion og MAP-pakket (pakket i modificeret atmosfære), som øger holdbarheden.
Du kan få madservice alle årets dage. Maden leveres til dig på en fast dag, en gang om ugen i et aftalt tidsrum mellem kl. 8:00 og 18:00. Leveringstidspunktet kan variere med plus/minus en time.
Du får udsendt en menuplan med bestillingssedler for fire uger ad gangen. På bestillingssedlen kan du vælge imellem en række forskellige retter. Menuplanen er tilpasset årstiderne.
Egenbetaling
Du skal selv betale for hovedret og bi-ret efter gældende takst.
Frit valg
Der er frit valg af leverandør. Du kan finde en oversigt over godkendte leverandører på kommunens hjemmeside under personlig og praktisk hjælp (link)
Hvem skal jeg kontakte
Hvis du har spørgsmål eller får behov for støtte, kan du henvende dig til afdelingen Visitation og Hjælpemidler i Center for Sundhed, Forebyggelse og Ældre. Ring på telefonnummer 47 35 19 00 eller se mere i afsnittet ”Hvad skal jeg gøre, hvis jeg har behov for støtte?”
Politisk udvalg
Kvalitetsstandarden hører under Omsorg og ældre.